Στη Β΄ Αθήνας στραμμένη η προσοχή των Οικολόγων Πρασίνων

Στη Β΄ Αθήνας στραμμένη η προσοχή των Οικολόγων Πρασίνων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσωπική διαδρομή ενεργών πολιτών, που έχουν αγωνισθεί για το περιβάλλον, για τα δικαιώματα, για την ποιότητα ζωής, που έχουν διαθέσει χρόνο και ενέργεια για να βελτιώσουν συνολικά την κοινωνία, είναι το βασικό κριτήριο της επιλογής των ατόμων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων. Χθες ανακοινώθηκαν οι συνδυασμοί του κόμματος για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων για την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, Νίκος Χρυσόγελος, που θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, σε δήλωσή του επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια αποτελούν «μια δυνατή ομάδα με ενεργούς πολίτες που έχουν επιλέξει να αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής όλων». Η δεύτερη επικεφαλής, Ιωάννα Κοντούλη, υποψήφια επίσης στη Β΄ Αθηνών, τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι το ποια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική θα έχουμε.

Στη Β΄ Αθηνών -όπου η σύνθεση του εκλογικού σώματος εκτιμάται ότι τους ευνοεί- φαίνεται ότι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα από το κόμμα, όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Μεταξύ άλλων, εκεί κατεβαίνουν ως υποψήφιοι η επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, η οποία διώχθηκε ακόμη και δικαστικά για τις καταγγελίες της για τη ρύπανση στον Ασωπό. Επίσης, η πρώην βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών, Τασία Ανδρεαδάκη, η Κάτια Λεμπέση, αλλά και ο Κωνσταντίνος Δογορίτης, ο οποίος είναι πιλότος σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Στην Α΄ Αθήνας ξεχωρίζουν τα ονόματα των Σπύρου Ψύχα, Γιάννη Τσιρώνη, Νίκου Μυλωνά, Τάσου Κρομμύδα, Λενιώς Μυριβήλη.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με την προσωπική διαδρομή τους οι υποψήφιοι έχουν διακριθεί στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, ενώ αρκετοί πρωτοστάτησαν στην προώθηση της ανακύκλωσης. Ανάμεσά τους είναι άνθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του δάσους, που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υποκύπτουν στη διαφθορά και τη διαπλοκή, δίνουν αγώνες για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.

Την Κυριακή, με την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων εκτιμούν ότι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, σε συνδυασμό με τη λειτουργία προεκλογικών περιπτέρων σε ολόκληρη τη χώρα και τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων το προσεχές διάστημα, θα δώσουν νέα δυναμική. Ετσι, τονίζουν ότι η εικόνα που καταγράφεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και δεν τους βάζει στη Βουλή, σύντομα θα ανατραπεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή