ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

Νέοι συρμοί του Μετρό για τις επιπρόσθετες ανάγκες

Τη σύμβαση για την προμήθεια 17 νέων συρμών του Μετρό, αξίας 155 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η «Αττικό Μετρό Α. Ε.». Οι 17 νέοι συρμοί θα εξυπηρετήσουν τις επιπρόσθετες ανάγκες που δημιουργούνται στο δίκτυο του Μετρό μετά την προσθήκη των εννέα νέων σταθμών μέσα στην επόμενη διετία. Οι νέοι συρμοί (ανάδοχος η εταιρεία Hanwa-Rotem) είναι πλήρως κλιματιζόμενοι, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και συμβατοί με όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που θα γίνουν στο μέλλον στο Μετρό.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προσλήψεις αναπληρωτών

Συνολικά 915 προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (670 δάσκαλοι και 345 νηπιαγωγοί) ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν από σήμερα έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας. Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //e-aitisi. sch. gr έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί ενιαίοι πίνακες κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, οι υποψήφιοι αναπληρωτές από τους κλάδους ΠΕ08 (καλλιτεχνικά), ΠΕ09 (Οικονομικά) και ΠΕ10 (Κοινωνιολογία) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις κατά των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών από σήμερα έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να παραστεί σε συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που διεξάγεται την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Την προηγουμένη, στις 22 του μηνός, ο γ. γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, φιλοξενεί σύνοδο ηγετών για τις κλιματικές αλλαγές, στην οποία θα μιλήσει και ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη την ημέρα κατά την οποία στην αμερικανική μεγαλούπολη θα συρρέουν οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου, καθώς με τις ομιλίες του γενικού γραμματέα και εν συνεχεία του προέδρου των ΗΠΑ ανοίγουν παραδοσιακά οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Παρούσα η «Δράση»

Περιφρόνηση στους θεσμούς καταλογίζει στην κυβέρνηση η «Δράση», με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την εφαρμογή των μέτρων πρόωρης συνταξιοδότησης και μετάταξης των εργαζομένων της Ο. Α. «Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει, όταν σε κάθε του βήμα διδάσκει την περιφρόνηση στους νόμους και στο Σύνταγμα. Δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ απέναντι στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έδειξε την ίδια περιφρόνηση για τους θεσμούς, προτιμώντας τη σιωπή», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δράση». «Η κυβέρνηση καταφέρνει να μας υπενθυμίζει γιατί απέτυχε, ακόμη και την τελευταία στιγμή. Γιατί δεν κατάλαβε ποτέ την αξία των θεσμών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα

Ενας αλλοδαπός εργάτης ηλικίας 51 ετών σκοτώθηκε κι ένας άλλος 50 ετών τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκαν από ξύλινα κουφώματα κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης σε φορτηγό. Οι δύο εργάτες (Γεωργιανός και Βούλγαρος αντίστοιχα) ήταν μέλη ενός συνεργείου που είχε αναλάβει τη μεταφορά ξύλινων κουφωμάτων από περίπτερο της Διεθνούς Εκθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεωργιανός βρισκόταν πάνω στην καρότσα του φορτηγού και κατηύθυνε τον ιμάντα γερανού που συγκρατούσε τα ξύλινα φορτία. Υπό άγνωστες συνθήκες, ο ιμάντας κόπηκε και το φορτίο καταπλάκωσε τον άτυχο εργάτη, ενώ ορισμένα από τα κουφώματα χτύπησαν τον συνάδελφό του. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος της εταιρείας που είχε αναλάβει τη φορτοεκφόρτωση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Την Τρίτη η απολογία Δεμέστιχα

Την επόμενη Τρίτη θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Γ. Λέκκα (διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων) ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου των Φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ) κ. Παν. Δεμέστιχας. Η πληροφορία ότι ο κ. Δεμέστιχας απολογήθηκε και ότι του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα διαψεύσθηκε χθες από τον ίδιο.

ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΚΝΦ

Ξυλοδαρμός σε ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Διαμάχη για τη χωροθέτηση στα τραπεζάκια των εγγραφών των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό μεταξύ μελών παρατάξεων στη Σχολή ΣΤΕΦ (Τεχνολογίας και Εφαρμογών) στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Οι συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα στα μέλη της ΔΑΠ και της αποσπασμένης από αυτήν ΠΚΝΦ του ιδρύματος. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ελαφρά ένας σπουδαστής και να εισαχθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, να κλείσουν οι γραμματείες της Σχολής και να αναβληθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών που ξεκίνησαν χθες.

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΛΟΜΠ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ

Το τραγικό τέλος ενός τροχαίου

Αδόκητη τροπή πήρε η υπόθεση με τον τραγικό θάνατο δύο φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν παράνομα αντικείμενα που παραπέμπουν σε χουλιγκανισμό και ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, σε εσώρουχο ενός από τους τραυματίες εντοπίστηκαν 9 γραμμάρια κάνναβης, ενώ στα ατομικά αντικείμενα ενός εκ των νεκρών βρέθηκε πτυσσόμενο κλομπ και μία φωτοβολίδα. Ακόμη, 3 γραμμάρια κάνναβης βρέθηκαν στα προσωπικά αντικείμενα 26χρονου τραυματία, ο οποίος διέφυγε. Η αστυνομία αποφάσισε νέα έρευνα σε όλους τους εμπλεκομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή