Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και την Αριστερά χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου ο κ. Αλ. Τσίπρας κατά τη χθεσινή παρουσίαση των ψηφοδελτίων του κόμματος, που δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Τόνισε, δε, ότι «κανείς δεν θα νιώσει ποτέ εξαπατημένος αν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, με σταυρό, ενώ ο κ. Φ. Κουβέλης μαζί με τον τέως ευρωβουλευτή κ. Δ. Παπαδημούλη στη Β΄ Αθηνών. Πλην των κ. Αλ. Αλαβάνου και Γ. Δραγασάκη που δεν μετέχουν στους συνδυασμούς, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ νέου υποψήφιοι στις ίδιες περιφέρειες που είχαν εκλεγεί το 2007. Στην Α΄ Αθηνών θα είναι επίσης επίσης υποψήφιοι οι Π. Κοροβέσης, Α. Φιλίνη, Ν. Βούτσης, Ελ. Πορτάλιου, Ρήγας Αξελός και Θ. Μαργαρίτης. Στη Β΄ Αθηνών κατέρχονται οι Νάντια Βαλαβάνη, Γ. Βαρεμένος, Αν. Καρίτζης, Π. Λάμπρου, Γ. Μπαλάφας, Σ. Παπαδογιάννη, Π. Τριγάζης, Δ. Στρατούλης, Γρ. Ρουμπάνης. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι Ασ. Ξηροτύρη και Τ. Κουράκης και στη Β΄ Θεσσαλονίκης η Λ. Αμανατίδου – Πασχαλίδου. Ο κ. Παν. Λαφαζάνης είναι υποψήφιος στη Β΄ Πειραιώς και στην Α΄ Πειραιά ο Θ. Δρίτσας. Στο υπόλοιπο Αττικής κατέρχεται ο Θ. Λεβέντης, στην Αχαΐα ο Ν. Τσούκαλης και στην Αρκαδία ο Χρ. Στάικος. Από τους 412 υποψηφίους, οι 235 θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ενώ το 35% είναι γυναίκες. «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηφοδέλτια μάχης για τα συμφέροντα της κοινωνίας», σημείωσε ο συντονιστής του κόμματος κ. Γ. Θεωνάς και εξήγησε ότι συγκροτήθηκαν από πρόσωπα γνωστά για την προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες και μέσα από νομαρχιακές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μετά από το 2012 και η ανεργία αναμένεται να εκτιναχθεί στο 15,5% το 2010 και στο 17,3% μέχρι το 2015. «Μιλάμε για πάνω από 800 χιλιάδες συμπολίτες μας που θα είναι στην ανεργία, χώρια βέβαια την κρυφή ανεργία, αυτή που δεν καταγράφεται, τη μερική απασχόληση και την ελαστική απασχόληση», είπε ο κ. Τσίπρας. Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο από τα δύο κόμματα εξουσίας να μην υπάρχει καν απάντηση στο ερώτημα πώς θα αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της επερχόμενης ανεργίας. «Δεν υπάρχει πακέτο Καραμανλή και πακέτο Παπανδρέου. Υπάρχει μόνον πακέτο Αλμούνια», ανέφερε. «Το ΠΑΣΟΚ έχει »κλειδώσει» την αυτοδυναμία και εμείς αγωνιζόμαστε να σιγουρέψουμε την είσοδό μας στη Βουλή και να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη του 3%. Μπαίνουμε σε μεταβατική περίοδο, που, εκτός από το ποια κυβέρνηση θα έχουμε, που νομίζω ότι έχει κριθεί, έχει σημασία και ποια αντιπολίτευση θα έχουμε», δήλωσε ο κ. Δ. Παπαδημούλης (CITY).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή