Τσίπρας για ανεργία και φτώχεια

Τσίπρας για ανεργία και φτώχεια

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταλόγισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας για τις διαστάσεις που λαμβάνει καθημερινά η ανεργία. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική απασχόλησης που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων είχε ως αποτέλεσμα εκτός της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας και τη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα στοιχεία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό ανεργίας ενώ υπολογίζεται στο 8,6% στην πραγματικότητα προσεγγίζει, ίσως και να υπερβαίνει, το 15%, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να φθάνει τις 750.000. «Το 21% του πληθυσμού της χώρας μας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Δηλαδή πάνω από 2.200.000 συμπολίτες μας επιβιώνουν με ετήσιο εισόδημα λιγότερο από 5.500 ευρώ. Γι’ αυτήν την πραγματικότητα πολύ λίγα θα ακούσουμε από τις αντιπαραθέσεις των δύο κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση και των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε πως αποτελεί κεντρική προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς ανάκαμψη της απασχόλησης, τερματισμό της εργασιακής επισφάλειας και διασφάλιση της πλήρους, σταθερής και ποιοτικής εργασίας για όλους. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε επίσης, την ανάγκη να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. «Δεν αρκεί να ψηφίσεις άλλο κόμμα, πρέπει να ψηφίσεις και άλλη πολιτική», είπε.

Ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής κ. Αλέκος Καλύβης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, την υιοθέτηση ενός σχεδίου με στόχο τον οικολογικό μετασχηματισμό του συνόλου της οικονομίας. «Να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι υπάρχουν δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να είναι συμπολίτευση στους αγώνες τους και ουσιαστική αντιπολίτευση στον νεοφιλελευθερισμό. «Οποια παραλλαγή κυβέρνησης κι αν σχηματιστεί μετεκλογικά από τις δυνάμεις του δικομματισμού, επειδή η οικονομία βρίσκεται σε επιτήρηση από την Ε.Ε., θα πάρει σκληρά μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία», δήλωσε ο κ. Δ. Στρατούλης (Στο Κόκκινο).

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του συλλόγου συμβασιούχων ιατρών ΙΚΑ Αττικής. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν τομές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας και ζήτησε να γίνουν νέες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και όχι μόνον συμβασιούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή