«Κάθε ψήφος, μία επιλογή για το αύριο»

«Κάθε ψήφος, μία επιλογή για το αύριο»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί κατά το δυνατόν η αποχή στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών εγκαινίασε χθες τη νέα του εκλογική καμπάνια. «Κάθε ψήφος, μία επιλογή για το αύριο» είναι το μότο -που σύντομα θα γίνει και τηλεοπτικό σποτ- το οποίο θα ακουστεί και θα γραφτεί κατά κόρον, ώστε να μην αποτελέσει η αποχή βασικό χαρακτηριστικό και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστό που άγγιξε το 48% στις πρόσφατες ευρωεκλογές έχει σημάνει συναγερμό και ο στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των πολιτών ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός αυτών, που θα γυρίσουν την πλάτη τους στις κάλπες σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκε να προβληθούν -με μικρές διαφοροποιήσεις- τηλεοπτικά μηνύματα που να ευαισθητοποιούν διαφορετικές ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες. Ετσι θα υπάρξουν σποτάκια για γυναίκες, νέους, αγρότες κ.λπ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών κ. Σπύρος Φλογαΐτης, η μετάδοση των αποτελεσμάτων της 4ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει κανονικά με τη δύση του ηλίου και γύρω στις 9.30-10.00 μ.μ. θα έχει ανακοινωθεί περίπου το 20% του εκλογικού αποτελέσματος. Και τούτο γιατί το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε κατά τις ευρωεκλογές θα εφαρμοστεί και πάλι, αλλά διευρυμένο. Ετσι τα sms με εκλογικά αποτελέσματα, θα φτάσουν έγκαιρα στα τερματικά της Singular, από 800 τυχαία τμήματα όλης της Ελλάδας.

Πάντως όσοι χρειαστούν πληροφορίες της τελευταίας στιγμής (για το εκλογικό τους τμήμα κ.ά.) θα μπορούν να καλούν και πάλι το τετραψήφιο 1500.

Να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν εκεί όπου άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα και κατά τις ευρωεκλογές.

Οι νέοι ψηφοφόροι αυτή τη φορά θα αγγίξουν τους 245.000 και από αυτούς οι 18.000 θα είναι αλλοδαποί, εξ Αλβανίας στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

Οι διπλοεγγεγραμμένοι αγγίζουν τους 12.000 αλλά οι περισσότεροι είναι ήδη τσεκαρισμένοι. Τέλος, ύστερα από συνεννόηση με το νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό, τα αποτελέσματα από την Αθήνα θα δοθούν με μεγαλύτερες ταχύτητες από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή