Νέα πρόσωπα οι τελικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου

Νέα πρόσωπα οι τελικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φράση «νέα πρόσωπα χωρίς κυβερνητικό παρελθόν, αλλά καταξιωμένα στους τομείς τους» επανελάμβαναν συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου για να περιγράψουν τα στελέχη που θα επιλέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Το «επτασφράγιστο μυστικό» θα αποκαλυφθεί αύριο και το γεγονός ότι η Ιπποκράτους επιχειρούσε να κρατήσει κλειστές όλες τις πηγές πληροφόρησης, είχε προφανή στόχο να μεγιστοποιήσει το στοιχείο της έκπληξης.

Με το ίδιο «σκεπτικό» οι άνθρωποι του κ. Παπανδρέου ενέμειναν και χθες ότι «στην πλειονότητά τους οι «εκλεκτοί» του ψηφοδελτίου θα είναι πρόσωπα άγνωστα στους πολλούς, αλλά απολύτως αναγνωρισμένα στους τομείς τους». Περιέγραφαν δε το προφίλ τους ηλικιακά από τα 40 ώς τα 50, με βιογραφικά διεθνών προδιαγραφών, ενώ ουδόλως διέψευδαν την εκτίμηση ότι κάποιοι εξ αυτών καίτοι δεν έχουν σχέση με την πολιτική, θα βρεθούν αυτομάτως στην κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές.

Κατά πληροφορίες, πάντως, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Γ. Παπανδρέου εξέταζε και το ενδεχόμενο του ψηφοδελτίου να ηγηθεί εντέλει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, σηματοδοτώντας έτσι και το πολιτικό προφίλ -πέραν του τεχνοκρατικού- της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, ο γραμματέας της Ιπποκράτους πληρεί όλες τις «προδιαγραφές» που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Γ. Ραγκούσης θεωρείτο ως χθες ο μόνος σίγουρος να καταλάβει εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, ενώ ένα άλλο όνομα που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και απέφευγε να διαψεύσει η Ιπποκράτους ήταν αυτό της οικονομολόγου κ. Ελενας Παναρίτου με θητεία στην Παγκόσμια Τράπεζα. Σε μη εκλόγιμη θέση, βέβαιη θεωρείτο και η συμμετοχή του 27χρονου κ. Γ. Δασκαλάκη με πτυχίο από το MIT, το όνομα του οποίου μετέδιδαν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ως «χαρακτηριστικό» του πνεύματος του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε ήδη προ μηνός στη «λογική» των «νέων, καταξιωμένων προσώπων, χωρίς πολιτικό παρελθόν», εκτιμώντας προφανώς ότι οι αντίστοιχες επιλογές του στο ευρωψηφοδέλτιο ωφέλησαν τα ποσοστά του κόμματός του. Με το σκεπτικό αυτό, άλλωστε δεν περιελήφθησαν στελέχη όπως οι κ. Κ. Λαλιώτης, Γ. Ανωμερίτης, Ν. Χριστοδουλάκης και Χρ. Ροζάκης, ενώ αυτός ήταν μάλλον και ο βασικός λόγος που ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να μην προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη τη θέση του επικεφαλής.

Ο κ. Παπαδήμος

Αναφορικά με τον κ. Λ. Παπαδήμο, πληροφορίες αναφέρουν ότι «την προηγούμενη Κυριακή ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον συνεχάρη για την ομιλία του στη ΔΕΘ και εξέφρασε την αγωνία του για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή