Οι στρατηγικές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ

Οι στρατηγικές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα εκλογικά επιτελεία των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι καθώς η εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους, των οποίων η συμμετοχή στην επόμενη Βουλή ακόμη «παίζεται». Στον Περισσό, εμφανίζονται αποφασισμένοι να διευρύνουν την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης πέραν της οικονομίας, εισάγοντας και τα εθνικά θέματα με προφανείς στόχους να σταματήσουν τυχόν διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και να κερδίσουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του λεγόμενου «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» που ουδέποτε αποδέχτηκαν επιλογές, τύπου «ναι» στο σχέδιο Ανάν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, με σειρά παρουσιάσεων ανά θεματικές ενότητες επιχειρούν να αναδείξουν το γεγονός ότι καταθέτουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε κοινωνικά ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται από την οικονομική ύφεση. Χθες, ανακοινώθηκε και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Βήμα» κ. Β. Μουλόπουλο. Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται συγκρατημένοι από τα θετικά δημοσκοπικά αποτελέσματα που δείχνουν το κόμμα να εισέρχεται τελικά στη Βουλή. Στον ΛΑΟΣ είναι σαφές, ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική άντλησης όσων το δυνατόν περισσότερων απογοητευμένων ψηφοφόρων της Ν.Δ. Ωστόσο, το κρίσιμο στοίχημα για τον κ. Γ. Καρατζαφέρη αφορά στην επομένη των εκλογών και στο εάν θα καταφέρει να συγκρατήσει στον ΛΑΟΣ τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και όσους άλλους προσέλθουν, απογοητευμένοι από τα δύο κόμματα εξουσίας. Οσον αφορά τους Οικολόγους Πράσινους το μόνον βέβαιο είναι ότι κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές χωρίς εκείνα τα υψηλά, και κατά πολλούς αναλυτές πρωτόγνωρα ποσοστά που τους έδιναν οι δημοσκοπήσεις στις ευρωεκλογές. Με ιδεολογικό άξονα την πράσινη ανάπτυξη οι Οικολόγοι Πράσινοι ευελπιστούν ότι δεν θα καταγραφούν ως διάττοντες αστέρες της πολιτικής σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή