Παρέμβαση-βόμβα από τη χήρα Βαρθολομαίου

Παρέμβαση-βόμβα από τη χήρα Βαρθολομαίου

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρή παρέμβαση εκδηλώνεται για πρώτη φορά στην υπόθεση της Siemens από την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου για όσα κατά καιρούς έχουν κατατεθεί από τον Μιχ. Χριστοφοράκο και τα οποία εμπλέκουν το όνομα του εκλιπόντος σε καταβολές πολιτικού χρήματος.

Η χήρα του Γιάννη Βαρθολομαίου, Αικατερίνη, μετά πολύμηνη σιωπή, αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα εντονότατα, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα δικαστικές ενέργειες και σοβαρές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τις μίζες και το μαύρο χρήμα.

Το κείμενο του εξώδικου, το οποίο ήδη απέστειλε στον ίδιο τον Χριστοφοράκο, αποκαλύπτει σήμερα η « Κ», και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί προάγγελο και άλλων σημαντικών κινήσεων από την οικογένεια του επί σειράν ετών κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ.

Με ύφος αυστηρότατο, η κ. Αικατερίνη Βαρθολομαίου απευθύνεται στον Χριστοφοράκο με τη φράση «μηχανορραφείτε και ψεύδεστε». Απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της μνήμης του συζύγου της και για πρώτη φορά καθιστά σαφές και αποκαλύπτει ότι διαθέτει στοιχεία και αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε συναντήσεις και συναλλαγές με τον νυν κρατούμενο στις φυλακές της Γερμανίας.

«Ακλόνητες» αναφέρει στο εξώδικό της, «διατηρούμε αποδείξεις ότι, πάντως, ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε τις μυθιστορηματικές συναντήσεις που επικαλείσθε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας(!)».

Αποδείξεις

Για να συμπληρώσει με νόημα πως «πειστικές, εξάλλου, είναι οι συγκλίνουσες αποδείξεις πως η Ν.Δ. (ως κόμμα) ουδέποτε έλαβε χρήματα από τη Siemens».

Κι ενώ με κατηγορηματικό τρόπο αποκλείεται η εμπλοκή του Γιάννη Βαρθολομαίου, στο εξώδικο της οικογένειας, με σαφή τρόπο διατυπώνονται υπαινιγμοί και σχεδόν φωτογραφίζονται άλλοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τις μίζες και το πολιτικό χρήμα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η διατύπωση του εξωδίκου της κυρίας Βαρθολομαίου που απευθύνεται στον Μιχ. Χριστοφοράκο, σαν να του λέει «ξέρεις εσύ για ποιους μιλώ…».

«Είναι αυτονόητο» αναφέρει επί λέξει, «ότι αυτά καταβάλλονται σε ορισμένους. Και για αντίστοιχους -ειδικούς- λόγους ντροπής».

Για να συνεχίσει στο ίδιο τόνο: «Συνεπώς, ό,τι τυχόν εσείς, σε δικούς σας παράγοντες καταβάλατε -για όποιους λόγους γνωρίζετε- αποτελεί ζήτημα δικής σας (και εκείνων) ευθύνης».

Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «παραλήπτες» από τα μαύρα ταμεία δίχως, ωστόσο να κατονομάζονται, ενώ δηλώνεται με σαφήνεια ότι υπάρχουν κι άλλοι που εμπλέκονται με τον Μιχ. Χριστοφοράκο στο σκάνδαλο με τις μίζες και σε αυτούς «ρίχνει βολές» ο φυγόδικος, εμπλέκοντας για τους δικούς του λόγους το όνομα του Γιάννη Βαρθολομαίου. «Κατά των παραληπτών» επισημαίνεται επί λέξει στο εξώδικο, «αυτού του αίσχους είναι νοητό να μηχανορραφούνται οι όποιες απειλές (και φοβέρες σας). Απ’ αυτούς είναι νοητό να ζητείτε όποια -ίσως- (κι άλλη) βοήθεια».

Υπονοείται σαφώς από την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου ότι διαθέτει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, που εκβιάζονται τώρα, όπως υποστηρίζει στο εξώδικό της, από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να του παράσχουν και πρόσθετη στήριξη για να αποφύγει τις συνέπειες της δικαστικής κρίσης…

Νέα τροπή

Η κυρία Βαρθολομαίου στο εξώδικό της, που υπογράφεται από τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Γεώργιο Κ. Στεφανάκη, καλεί «εδώ και τώρα» τον Μιχ. Χριστοφοράκο να ανασκευάσει, αλλιώς τον απειλεί με δικαστικές ενέργειες και διώξεις. « Καλείστε, αναφέρει, να ανασκευάσετε αμέσως ό,τι αφορά τον Γιάννη Βαρθολομαίο και να επιβεβαιώσετε ότι ουδέποτε συναντηθήκατε μαζί του. Αλλιώς θα εναχθείτε προς αποκατάσταση της ηθικής μας βλάβης για την προσβολή της μνήμης του…».

Το εξώδικο εστάλη ήδη στις φυλακές του StadelheIm, όπου κρατείται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, δρομολογώντας ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση με τις μίζες, το πολιτικό χρήμα και τις λεγόμενες «χρήσιμες πληρωμές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή