Αλεκα Παπαρηγα: Βολές εναντίον κομμάτων, Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ

Αλεκα Παπαρηγα: Βολές εναντίον κομμάτων, Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική τόσο στα δύο μεγάλα κόμματα διότι, όπως υποστήριξε, ακολουθούν την ίδια πολιτική που σχεδιάζεται υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου από την Ε. Ε., αλλά και στα μικρότερα αφού, όπως σημείωσε, αποπροσανατολίζουν τον λαό και αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, άσκησε η γ. γ. της Κ. Ε. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

– Οικονομία: Υποστήριξε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι λίγοι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, τα «τρωκτικά», οι ενδιάμεσοι που χρηματίζονται. Ολοι αυτοί βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται διαρκώς σε βάρος των εργαζομένων, είπε και διατύπωσε το δίλημμα: «Ή θα χάσουν οι επιχειρηματίες ή οι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει μεσαία λύση. Ή αυτοί ή εμείς». Σημείωσε δε ότι το ΚΚΕ προτείνει «45% φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο» κάτι το οποίο τα δύο μεγάλα κόμματα απορρίπτουν.

– Κοινωνική πολιτική: Ερωτηθείσα για τον σοσιαλισμό και το εάν και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, είπε κατ’ αρχήν ότι στις 4 Οκτωβρίου δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός. Το ζητούμενο, σημείωσε, είναι να βρεθούν οι πολίτες σε θέση μάχης απέναντι στις πολιτικές της Ε. Ε., της Παγκόσμιας Τράπεζας που -όπως υποστήριξε- είναι πολιτικές που λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων.

– Εξωτερική πολιτική: Επαναδιατύπωσε τη θέση του ΚΚΕ ότι είναι ασυμβίβαστη η λαϊκή ευημερία και η φιλειρηνική θέση της Ελλάδας με τη συμμετοχή της σε Ε. Ε. και ΝΑΤΟ αντίστοιχα. Ερωτηθείσα για την πολιτική ΗΠΑ επί Ομπάμα, απάντησε ότι μπορεί να αλλάζουν τακτική, αλλά όχι στρατηγική.

– Περιβάλλον: «Είναι στενά δεμένη η ιδεολογία μας με το λαϊκό συμφέρον. Αντιδράμε με ορισμένες περιβαλλοντικές επιλογές, διότι αποσκοπούν σε κερδοφορία επιχειρηματιών. Δεν είμαστε από θέση αρχής αντίθετοι με την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει λαϊκός έλεγχος σε όλες τις βαθμίδες παραγωγής ενέργειας».

– Παιδεία: Τάχθηκε υπέρ της «δημόσιας, δωρεάν και καθολικής Παιδείας», λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες που επενδύουν στην Παιδεία προσβλέπουν όχι μόνο σε άμεσα κέρδη, αλλά και στη μελλοντική χειραγώγηση των νέων. Σε παρατήρηση σχετική με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στο ΚΚΕ, είπε ότι δεν είναι κερδοσκοπικές, αλλά αποσκοπούν στην ενίσχυση της φωνής του κόμματος.

– Δημόσια Διοίκηση: Με αφορμή σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι πρέπει να περάσει στο Δημόσιο η μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία και ζήτησε να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες βίλες. Διαχώρισε, ωστόσο, τις περιπτώσεις εκείνες όπου φτωχοί πολίτες βρήκαν και αξιοποίησαν μία ευκαιρία ακόμα και για ένα δεύτερο σπίτι στην εξοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή