Θετική η αποτίμηση της Ρηγίλλης

Θετική η αποτίμηση της Ρηγίλλης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση από την παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο πρώτο debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και αισιοδοξία ότι η εικόνα υπεροχής θα εμπεδωνόταν και στο χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό τετ α τετ με τον Γ. Παπανδρέου κυριαρχούσε χθες στη Ρηγίλλης. Και η αλήθεια είναι ότι, έπειτα από αρκετές ημέρες προεκλογικής εκστρατείας, τα χαμόγελα επέστρεψαν στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Πηγές του Μαξίμου έκαναν λόγο για «ούριο άνεμο», ενώ στη Ρηγίλλης μιλούσαν για «προφανή διαφορά μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου, μεταξύ της ξεκάθαρης πολιτικής του ενός και του ασαφούς λόγου του δεύτερου». Προσέθεταν ότι τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που συγκέντρωσε το debate της Δευτέρας δείχνουν ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού έφθασε σε πάρα πολλούς πολίτες.

Είναι, ωστόσο, αυτό αρκετό; Κυβερνητικά στελέχη απέφευγαν τους… διθυράμβους, αναγνωρίζοντας ότι από μόνες τους οι τηλεμαχίες δεν αρκούν για την ανατροπή. Σημείωναν ότι ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, εξαιρετικά αόριστος στις θέσεις του, αλλά εκτιμούσαν ότι αυτή η εικόνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει προεξοφληθεί, με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην αποτελεσματικότητα ενός debate.

Ο Κ. Καραμανλής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ρίξει το βάρος του σε επισκέψεις και συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα, ώστε, σε συνδυασμό με τις περιοδείες των κορυφαίων, να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της γαλάζιας βάσης. Την Παρασκευή θα βρεθεί στην Κοζάνη, το Σάββατο στην Πάτρα και την Κυριακή στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατεύθυνση της συσπείρωσης συντείνουν και τα προεκλογικά τηλεοπτικά μηνύματα του κόμματος που θα επιμείνουν στην προβολή των, «προβληματικών» κατά τη Ρηγίλλης, θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Και σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, διατυπώνονται διαφορετικές εκτιμήσεις, καθώς δεν λείπουν εκείνοι που θεωρούν ότι οι τόνοι θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο υψηλοί.

Ο Κ. Καραμανλής θα παραχωρήσει νέο κύκλο τηλεοπτικών συνεντεύξεων στην τελική ευθεία προ των εκλογών. Εκκρεμούν, τουλάχιστον, δύο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και μία συνέντευξη σε εκπομπή της «πρωινής ζώνης».

Η επικοινωνιακή γραμμή παραμένει αμετάβλητη. «Το διακύβευμα είναι υψηλό, ποιος θα κρατήσει το πηδάλιο της χώρας στην τρικυμία της εποχής», όπως σημείωνε χθες στέλεχος του κόμματος. Εκ παραλλήλου, θα ενταθούν και οι επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Γ. Παπανδρέου, με επίκεντρο την οικονομία. Από την κυβέρνηση δεν πέρασε ασχολίαστη η προχθεσινή ερώτηση του κ. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για το αν είναι αληθή τα στοιχεία για την οικονομία. Στελέχη της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου αφήνει ήδη ανοικτό το ενδεχόμενο υπαναχώρησης από όσα εξήγγειλε σε περίπτωση που τελικά εκλεγεί.

Η κ. Μπακογιάννη

Με ιατρική εντολή να αποφύγει την κούραση, προκειμένου να περιορισθεί ο κίνδυνος νέας λοίμωξης, συνοδεύθηκε το χθεσινό εξιτήριο της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Ετσι, η κ. Μπακογιάννη δεν πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπως ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή, και τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης. Η υπουργός Εξωτερικών, που εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή και της διαγνώσθηκε άτυπη πνευμονία, έφυγε από το νοσοκομείο στις 9 π.μ. χθες και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες φαρμακευτική αγωγή, ενώ, σταδιακά, θα επανέλθει στις δραστηριότητές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή