Κώστας Καραμανλής: Σήμερα αποδείχθηκε η μεγάλη διαφορά πολιτικών και ευθύνης

Κώστας Καραμανλής: Σήμερα αποδείχθηκε η μεγάλη διαφορά πολιτικών και ευθύνης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποδείχθηκε η τεράστια διαφορά πολιτικής και αισθήματος ευθύνης που έχουμε», ξεκίνησε την καταληκτική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι δεν διατύπωσε ούτε μία καθαρή και συγκεκριμένη θέση σε κάποιο από τα ερωτήματα.

«Εχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια και απαιτούνται πολιτικές που δεν είναι ευχάριστες, όμως όταν άπαντες αναγνωρίζουν τη δυσκολία της συγκυρίας, δεν είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να εμφανίζεται μια πολιτική δύναμη που διεκδικεί την κυβέρνηση να τάζει λαγούς με πετραχήλια, να μοιράζει ακάλυπτες επιταγές;» αναρωτήθηκε.

Η χώρα μπορεί να τρέξει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας αρκεί να θεραπεύσουμε τις χρόνιες παθογένειές μας, που αφορούν, κυρίως, στα δημόσια οικονομικά, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Αυτό, όμως, δεν επιτυγχάνεται μόνο με ευχές ούτε με ασάφειες καθαρού μικροπολιτικού χαρακτήρα, προσέθεσε.

«Οι Ελληνες πολίτες με τίμησαν δύο φορές με την εμπιστοσύνη τους, τους χρωστώ την αλήθεια, γνωρίζω ότι δεν είμαι ευχάριστος, ξέρω, όπως μου λένε, ότι επωμίζομαι πολιτικό κόστος, γνωρίζω όμως ποιο είναι το συμφέρον του τόπου, ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον αρκεί να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις τώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σε προσωπικό τόνο.

«Εχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους: ο ένας είναι ο ανηφορικός δρόμος, των υπεύθυνων αποφάσεων, δρόμος που όμως οδηγεί στο ξέφωτο», σημείωσε, «και ο άλλος ο ευχάριστος δρόμος, ο δρόμος των αόριστων εξαγγελιών, που όμως οδηγεί στην επιδείνωση και τη διόγκωση των προβλημάτων».

«Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή στη βάση μιας υπεύθυνης πολιτικής, που οδηγεί τη χώρα και τους Ελληνες μπροστά, σε μια καλύτερη ημέρα», κατέληξε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας τον κ. Παπανδρέου για μια ακόμη τηλεοπτική αναμέτρηση, την οποία πάντως λίγο αργότερα αρνήθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή