Πέντε κόμματα «εκτός» με απόφαση Αρείου Πάγου

Πέντε κόμματα «εκτός» με απόφαση Αρείου Πάγου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα 28 πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές προκρίθηκαν τελικά τα 23. Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψήφιων κομμάτων και συνδυασμών, δεν ενέκρινε πέντε κόμματα και λίγους μεμονωμένους υποψήφιους. Μεταξύ αυτών οι «Οικολόγοι Ελλάδας» του Κ. Παπανικόλα, που όμως μετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ με το οποίο συνεργάζονται. Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν τα πολιτικά κόμματα: Αμεση Δημοκρατία στην Πράξη, «Που είσαι Παπαδόπουλε – Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών – Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» (δεν υπέβαλε δήλωση ίδρυσης κόμματος), Νέα Ελληνική Δημοκρατία (δεν δήλωσε συνδυασμό και ο πρόεδρός του Ν. Λάσκος δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος κατά το ΠΔ 96/07), Μέλλον των Ελλήνων (ΜΤΕ), Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού (ΥΤΕΛ), Οι Πατριώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αριστοτέλη (ο πρόεδρός του Ν. Σκοπελίτης δεν δήλωσε συνδυασμό και δεν ανακηρύχθηκε κατά την εκλογική νομοθεσία ΠΔ 96/07).

Τέλος, από τον Αρειο Πάγο «κόπηκαν» από το κόμμα «Δημοκρατική Αναγέννηση» οι υποψήφιοι Ειρήνη Γεωργίου – Αλεξίου (Καβάλας), Ι. Παπαδογιώργος (Κεφαλονιάς) και Μαριάνθη Τζανάκου (Λέσβου), καθώς δεν έχουν ανακηρυχθεί από τα οικεία Πρωτοδικεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή