Τηλε-εμφανίσεις Παπανδρέου στην τελική ευθεία της κάλπης

Τηλε-εμφανίσεις Παπανδρέου στην τελική ευθεία της κάλπης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μπαράζ ομιλιών και κυρίως τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων προγραμματίζει ο κ. Γ. Παπανδρέου για το τελευταίο προεκλογικό 10ήμερο με στόχο οι προτάσεις του να κυριαρχούν στο εξής κάθε μέρα στην επικαιρότητα. Αυτό τουλάχιστον μετέδιδαν χθες οι στενοί του συνεργάτες εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή τους για την παρουσία του στο πρώτο ντιμπέιτ και προεξοφλώντας ότι «η στρατηγική των τελευταίων ημερών θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά με τη Ν.Δ.».

Στη στόχευση αυτή, όπως προαναφέρθηκε, αποβλέπουν οι καθημερινές δημόσιες εμφανίσεις που θα πραγματοποιεί στο εξής ο κ. Παπανδρέου. «Θα δώσει όσες περισσότερες συνεντεύξεις προλάβει», έλεγε χαρακτηριστικά στενός του συνεργάτης, δηλώνοντας ότι ο σχεδιασμός της Ιπποκράτους είναι να «εμφανισθεί σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια και την ΕΡΤ, αλλά και να ανταποκριθεί σε πολλά αντίστοιχα αιτήματα ραδιοφωνικών σταθμών». Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν μάλιστα τις συνεντεύξεις αυτές του κ. Παπανδρέου ως ένα ακόμη όπλο που έχει στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει παραχωρήσει καμιά στα κανάλια, εν αντιθέσει με τον κ. Καραμανλή που έχει δώσει τρεις και ως εκ τούτου «έχει εξαντλήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών», όπως ισχυρίζονταν.

Το εντατικότατο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου προβλέπει επίσης ανοιχτές ομιλίες την Παρασκευή στο Ηράκλειο, την Κυριακή στη Λάρισα, και την άλλη εβδομάδα την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στη Αθήνα και την τελευταία Παρασκευή στην Πάτρα.

Βάσει αυτού του σχεδιασμού προκαλεί πράγματι έκπληξη ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ματαίωσε εντέλει το σημερινό ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να προεδρεύσει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θα αναχωρήσει το πρωί και θα επιστρέψει την Παρασκευή, έχοντας στο μεσοδιάστημα ηγηθεί δύο συνεδριάσεων με θέμα την οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή και την πράσινη ανάπτυξη. «Μπορεί να ακούγεται όντως εξοντωτικό αυτό το ταξίδι αστραπή, αλλά υπερτονίζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου την πολιτική σε σχέση με τον κ. Καραμανλή», υποστήριζε συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά, από το πρωί στην Ιπποκράτους επιχειρούσαν να μεγιστοποιήσουν τον θετικό αντίκτυπο, που κατά την άποψή τους είχε στους πολίτες η εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στο προχθεσινό ντιμπέιτ. Χαρακτήριζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «ήρεμο αυριανό πρωθυπουργό που μίλησε με σαφήνεια για την οικονομία, την παιδεία, το κράτος και έκλεισε στόματα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής», σε αντιδιαστολή με τον κ. Καραμανλή, τον οποίο παρομοίαζαν με «αγχωμένο απερχόμενο πρωθυπουργό, αμετανόητο στις επιλογές του και παντελώς αναξιόπιστο έναντι των εκατομμυρίων πολιτών που γονάτισε» όπως έλεγαν «με την πολιτική του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή