Καθυστερήσεις στην ανάκριση

Καθυστερήσεις στην ανάκριση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote, καθώς μόλις χθες ορκίστηκαν τελικά οι δύο πραγματογνώμονες που θα αποφανθούν για το αν είναι εύλογο ή όχι το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο κατέβαλε η τελευταία. Από τον περασμένο Ιούνιο, ο 20ός τακτικός ανακριτής κ. Απόστολος Ζαβιτσάνος είχε αναθέσει σε τρεις συνολικά εταιρείες να διενεργήσουν την πραγματογνωμοσύνη. Οι υπάλληλοι των τριών εταιρειών ωστόσο παραιτήθηκαν δηλώνοντας κώλυμα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους πραγματογνώμονες των δύο πρώτων εταιρειών, παραιτήθηκαν αρκετές ημέρες μετά τον ορισμό τους καθώς είχαν επαγγελματική σχέση με τη «Γερμανός» και με τον όμιλο ΟΤΕ. Οσον αφορά τους λόγους παραίτησης της τρίτης εταιρείας αυτοί δεν έχουν ακόμη καταστεί γνωστοί.

Η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάκριση καθώς θα εξακριβώσει εάν ήταν εύλογο το τίμημα του 1,3 δισ. ευρώ που κατέβαλε η Cosmote για την εξαγορά της Γερμανός και συνεπώς εάν στοιχειοθετείται η κατηγορία της απιστίας. Συνολικά στην υπόθεση της Γερμανός εμπλέκονται 18 άτομα μεταξύ των οποίων είναι ο διοικητής του ΟΤΕ και πρόεδρος της Cosmote κ. Παναγής Βουρλούμης, ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, μέλη του Δ.Σ. της Cosmote και της Γερμανός, ο επικεφαλής της «Γερμανός» κ. Π. Γερμανός καθώς και αντικριστές της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ. Τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και χειραγώγηση μετοχών. Οι πραγματογνώμονες βάσει της ανακριτικής διάταξης θα πρέπει να υποβάλουν στον ανακριτή την αιτιολογημένη έκθεσή τους, εντός τριών μηνών από τον ορισμό τους. Εν συνεχεία, ο κ. Ζαβιτσάνος αναμένεται να καλέσει τους κατηγορούμενους προς απολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή