Νέα «όπλα» επιστρατεύει η Ρηγίλλης

Νέα «όπλα» επιστρατεύει η Ρηγίλλης

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό σύνθημα «κάθε ψήφος εκτός Ν. Δ. είναι ψήφος στήριξης στο ΠΑΣΟΚ» και με προφανή στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής βάσης, μπαίνει το κυβερνών κόμμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Εκτιμώντας ότι ο παραπάνω στόχος είναι απολύτως εφικτός και αν επιτευχθεί, μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά την τελική εικόνα, ο Κ. Καραμανλής θα κορυφώσει τις επιθέσεις προς τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, επενδύοντας σταθερά στην προσωπική του εικόνα και στη διαρκή σύγκριση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ταυτοχρόνως, θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη που το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι εξασφάλισε από τις παρουσίες του πρωθυπουργού στις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον Γ. Παπανδρέου και συγκεκριμένα την προαναγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επαναδιαπραγμάτευση, αν εκλεγεί, των συμφωνιών για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, την Ο. Α., τον ΟΤΕ, του Αχελώου, αλλά και τη συστηματική άρνησή του να αποσαφηνίσει τι μέτρα θα λάβει την επομένη των εκλογών. Χθες, μάλιστα, η επίθεση προς τον Γ. Παπανδρέου πλαισιώθηκε από μια νέα κατηγορία: ότι η πολιτική που επαγγέλλεται είναι ρεβανσιστική και άρα, επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στην προχθεσινή του εμφάνιση στο ντιμπέιτ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα επαναξιολογήσει τον Αχελώο, θα επαναδιαπραγματευθεί τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, θα επανεξετάσει την Ο. Α., θα ξαναμελετήσει τον ΟΤΕ, θα ξαναδεί τα λιμάνια και διηρωτήθη πότε θα γίνουν όλα αυτά, πότε θα εφαρμοστούν και πότε θα αποδώσουν. «Το ΠΑΣΟΚ θέτει σε αμφισβήτηση τη συνέχεια του κράτους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, ανέβασε ακόμη πιο πολύ τους τόνους, χαρακτηρίζοντας την εξαγγελία Παπανδρέου για ενιαία φορολογική κλίμακα ξεκάθαρη απειλή για αύξηση των φόρων στα νοικοκυριά, αυξημένη επιβάρυνση σε ιδιοκτήτες και μετόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιπλέον φορολόγηση στους αγρότες, κατάργηση των φοροαπαλλαγών κ. ά.

Ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει αύριο στην Κοζάνη, το Σάββατο στην Πάτρα και την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ για το τελευταίο δεκαήμερο, έχει προγραμματίσει τρεις ακόμη τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Εν τω μεταξύ, την απόφασή της να μη θέσει η ίδια θέμα ηγεσίας στη Ν. Δ., ακόμη και στην περίπτωση μεγάλης ήττας, επανέλαβε χθες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στην πρώτη μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real Fm. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε για «οργανωτική κοιλιά» της Ν. Δ. μετά τη ΔΕΘ, ενώ συζητήσεις προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση της επικεφαλής της γαλάζιας ευρωομάδας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δήλωσε αιχμηρά ότι «στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπαίνουν πρόσωπα που δεν μπορούν να εκλεγούν». «Εγώ μπορώ», σχολίασε καυστικά η κ. Γιαννάκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή