ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΙΤΙΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αγωγή του Κώστα Γείτονα κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου

Στις 9 Ιουνίου του 2011 θα εκδικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Γείτονας. Αιτία για την προσφυγή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη τα όσα κατέθεσε σε βάρος του ενώπιον της Γερμανικής Δικαιοσύνης ο κ. Χριστοφοράκος, υποστηρίζοντας ότι η χρηματοδότηση των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων έγινε μέσω του κ. Γείτονα και του Γιάννη Βαρθολομαίου. Ο κ. Γείτονας ζητεί από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens αποζημίωση 300.000 ευρώ καθώς, όπως αναφέρει, εθίγη η τιμή και η υπόληψή του. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει στην αγωγή του τα όσα κατέθεσε σε βάρος του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και υποστηρίζει ότι ήταν παντελώς ψευδή και εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οπλα και ναρκωτικά σε οικίες

Οπλα και ναρκωτικά ανακάλυψαν οι άνδρες της Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε έρευνες που πραγματοποίησαν στα σπίτια ατόμων που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο ηλικίας 31 ετών κι αναζητούν άλλους δύο συνεργούς του ηλικίας 36 και 33 ετών. Στα σπίτια τους στη Νέα Καλλικράτεια και στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης βρέθηκαν 4,2 κιλά χασίς, 1.340 γραμμάρια ηρωίνης, 205 γραμμάρια μεθαδόνης, δύο χειροβομβίδες ρωσικής προέλευσης, ένα πιστόλι και 147 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

5.000 ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

«Στην ίδια τάξη» έχει αφήσει το κράτος 5.000 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από πέρυσι! Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και στους οποίους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί οι αμοιβές για τις υπηρεσίες της σχολικής χρονιάς 2008 – 2009. Χθες το πρωί οι ωρομίσθιοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ύψος Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την άμεση πρόσληψή τους στα σχολεία. Η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Α΄ Αθήνας δεσμεύτηκε πάντως ότι σε λίγες ημέρες θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του περασμένου Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Ο συνολικός αριθμός των ωρομισθίων αγγίζει τις 15.000.

ΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Επανασύνδεση Φούρνων με Πειραιά

Επανασυνδέονται οι Φούρνοι με τον έξω κόσμο, αλλά μόνο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα! Με απευθείας ανάθεση η Hellenic Seaways ανέλαβε την υποχρέωση να δρομολογήσει ένα πλοίο την εβδομάδα από τον Πειραιά προς τους Φούρνους Ικαρίας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, τα δρομολόγια αναμένεται να αρχίσουν να εκτελούνται τις επόμενες ημέρες, εφόσον δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ε.Ε. η απόφαση για την έγκριση της προκήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ανακουφίσει την απαράδεκτη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, καθώς το νησί είναι αποκομμένο ήδη για 16 μέρες, από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε και το τελευταίο από τα οκτώ πλοία του Γεράσιμου Αγούδημου, ο οποίος λάμβανε επιδότηση για την εκτέλεση του δρομολογίου. Τα πλοία κατασχέθηκαν λόγω οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας και μέχρι τώρα δεν είχε βρεθεί αντικαταστάτης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ

Αντιπαράθεση για τη Σιβιτανίδειο

Τη δημιουργία τμημάτων παιδαγωγικής κατάρτισης στη Σιβιτανίδειο Σχολή υπέδειξε χθες σε ομιλία του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη σχολή, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος ως λύση για τη στελέχωση της σχολής με οικονομολόγους, μηχανικούς, τεχνικούς και άλλες ειδικότητες. Επιπλέον, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση αναπληρωτών καθηγητών με 30μηνη ή 24μηνη προϋπηρεσία σε ειδικότητες της σχολής. Από την άλλη, ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων της Σιβιτανίδειου, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός είχε επιρρίψει ευθύνη για τις οφειλές της σχολής προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, ωστόσο είχε δηλώσει ότι η Σιβιτανίδειος επιχορηγείται για την κάλυψη των αναγκών της από το υπουργείο Παιδείας.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«(Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη!»

Με την επωνυμία «(Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη!» θα συμμετέχει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η Κίνηση Πολιτών που είχε συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του 2004 υπό τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία, Αμεση Δημοκρατία» και στις ευρωεκλογές του 2009 υπό τον τίτλο «Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας». Εμβλημα του κόμματος είναι τα αρχικά «Α» και «Δ» σε σχήμα κλεψύδρας, εντός αμφιθεάτρου.

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακοινώθηκαν διορισμοί

Ανακοινώθηκαν χθες οι διορισμοί 87 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους ΠΕ08 (καλλιτεχνικά), ΠΕ09 (οικονομολόγοι) και ΠΕ10 (κοινωνιολόγοι). Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

Κακόγουστη φάρσα ήταν το τηλεφώνημα για «βόμβα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες πολίτες. Αγνωστος τηλεφώνησε στις 9.10 στο ΣτΕ, αναφέροντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Δέκα λεπτά αργότερα η αστυνομία έκλεισε τις δύο αριστερές λωρίδες της οδού Πανεπιστημίου, ενώ το κτίριο εκκενώθηκε. Ακολούθησε έρευνα του κτιρίου από πυροτεχνουργούς και εκπαιδευμένα σκυλιά και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή