Υψηλοί τόνοι στη Διακομματική

Υψηλοί τόνοι στη Διακομματική

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή των 17 εκ των 23 κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές, πραγματοποιήθηκε χθες η Διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών υπό την προεδρία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κ. Σπύρου Φλογαΐτη. Οι εκπρόσωποι των πέντε κομμάτων που είχαν συμμετάσχει στην πρώτη Διακομματική (πριν από 15 ημέρες) είχαν βεβαίως τον πρώτο λόγο, με τους κ. Ζαγορίτη από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Παπαϊωάννου από το ΠΑΣΟΚ να συγκρούονται για τον βαθμό τήρησης των συμφωνηθέντων. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Φλογαΐτης ανέφερε πως «συζητήθηκαν οι διάφορες πλευρές της διαδικασίας με την οποία θα λειτουργήσει η δημοκρατία μας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου. Καταλήξαμε στα συμπεράσματα εκείνα τα οποία θα στηρίξουν την έκδοση μιας υπουργικής απόφασης, αφού βεβαίως λάβουμε σε τάχιστους χρόνους, απ’ ό,τι με διαβεβαιώνουν, και τη γνώμη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατήγγειλε την κυβέρνηση για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας, λέγοντας ότι ακόμη και τώρα προχωρεί σε προσλήψεις, καθ’ όλα παράνομες, και ζήτησε από τον κ. Φλογαΐτη να παρέμβει (ενδεχομένως κάνοντας συστάσεις στους διοικητές οργανισμών) ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου διαμαρτυρήθηκε διότι οι υπουργοί εμφανίζονται στα κρατικά Μέσα για προσωπική τους προβολή και όχι για θέματα των υπουργείων τους. Τέλος, ο κ. Παπαϊωάννου παραπονέθηκε και για την καταστρατήγηση της συμφωνίας για τις γιγαντοαφίσες αφού -όπως δήλωσε- οι αφίσες του κ. Καραμανλή έχουν στην κυριολεξία «πνίξει» όλους τους δρόμους.

Στον κ. Παπαϊωάννου έδωσε απάντηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, υποστηρίζοντας ότι ισχύουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων για την προβολή των αρχηγών τους και είπε ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντος.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε στη Διακομματική τον εμπρησμό των διαφημιστικών του περιπτέρων, πράξη που χαρακτήρισε προσπάθεια φίμωσης των απόψεών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή