Τα δάνεια στην προεκλογική ατζέντα

Τα δάνεια στην προεκλογική ατζέντα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται η προσπάθεια της Ν.Δ. να αποδομήσει το σχέδιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Χθες, στο προεκλογικό της στόχαστρο μπήκαν οι προτάσεις για την προστασία του δανειολήπτη, οι οποίες περιλαμβάνονται σε προεκλογικό φυλλάδιο που έχει εκδώσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτιμώντας ότι η στρατηγική των τελευταίων ημερών διευκολύνει τον στόχο της συσπείρωσης των γαλάζιων οπαδών και της δημιουργίας κλίματος καχυποψίας για τις μετεκλογικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, το επιτελείο του Κ. Καραμανλή επιχειρεί να αξιοποιήσει κάθε δυνατό στοιχείο για να πλήξει το αντίπαλο κόμμα.

Χαρακτηριστικά, χθες, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος μπήκε στην αίθουσα των δημοσιογράφων και κραδαίνοντας ένα πράσινο προεκλογικό φυλλάδιο, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των πολιτών και για έξι συν ένα ψέματα για την προστασία των δανειοληπτών. Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για δήθεν αποκάλυψη φυλλαδίου με το οποίο υποτίθεται ότι το ΠΑΣΟΚ παραπλανά τους πολίτες και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο φυλλάδιο βγήκε πέρυσι. Ανταπαντώντας, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για μεγάλο εκνευρισμό του ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη της Ν.Δ. παρέπεμπαν στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία το συγκεκριμένο φυλλάδιο αναρτήθηκε στις 12/09.

Χθες το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. απαρίθμησε ένα προς ένα τα 6 συν 1, όπως είπε, ψέματα του ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε:

– Το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ λέει: «Προστατεύουμε την κύρια κατοικία απαγορεύοντας κατασχέσεις για οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ». Η αλήθεια, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ότι η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας για χρέη μέχρι 10.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, καθώς επίσης έχει αυξήσει το όριο του ακατάσχετου της μοναδικής κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ.

– Το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει ότι «απαγορεύουμε να βγαίνει το ακίνητο σε πλειστηριασμό σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική όσες φορές και αν πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός». Η αλήθεια, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ότι εμείς έχουμε αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό από το 2008 με το νόμο 3714.

– Το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ λέει: «Βάζουμε φραγμούς στις απαράδεκτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών». Η αλήθεια, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ότι εμείς αντιμετωπίσαμε την αυθαιρεσία των εισπρακτικών εταιρειών με το νόμο 3758 το 2009, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απαγορεύει ρητά την είσπραξη χρηματικών απαιτήσεων από τις ιδιωτικές εταιρείες και την όχληση των οφειλετών για χρέη που απορρέουν από παράνομες και καταχρηστικές ρήτρες.

– Το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ λέει: «Καταργούμε οριστικά τον ανατοκισμό». Η αλήθεια είναι, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ότι αντιμετωπίσαμε το θέμα των ανατοκισμών και των πανωτοκίων με το νόμο 3259/2004.

– Το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ λέει: «Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις και την παραπλανητική διαφήμιση». Η αλήθεια, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ότι το θέμα αυτό αντιμετωπίστηκε με το νόμο 3587/2007.

– Το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ λέει: «Παγώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις ώς το τέλος του 2009 και δίνουμε δυνατότητα αναχρηματοδότησης οφειλών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα αποπληρωμής». Η αλήθεια είναι, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ότι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης παγώνουν όλοι οι πλειστηριασμοί για χρέη έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή