Προσλήψεις-σκάνδαλο με διακομματική υπογραφή

Προσλήψεις-σκάνδαλο με διακομματική υπογραφή

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία σκανδαλώδη διάταξη, ή άλλως διακομματικό ρουσφέτι, που εξασφάλισε στους «τριακοσίους» του Κοινοβουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, τον Ιούνιο του 2008, έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους εκ των 300 εκπροσώπων του λαού, σε πλήρη διακομματική συμπαιγνία, να προχωρήσουν σε ρουσφετολογικά βολέματα ημετέρων στη Βουλή, δύο ημέρες μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, που εγκρίθηκε από τη Βουλή με τη συνήθη ταχεία διαδικασία, ώστε να μην γίνει άμεσα κατανοητή από τους μη μυημένους στην αποκρυπτογράφηση του ευνοιοκρατικού της χαρακτήρα, προέβλεπε τα εξής:

Οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη Βουλή κατά τον χρόνο λήξης των εργασιών της προηγούμενης Βουλής (την περίοδο 2004-2007) και όσοι υπηρέτησαν μέχρι το πέρας των εργασιών της Βουλής που διαλύθηκε προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου (2007 – 4 Σεπτεμβρίου 2009), ανεξάρτητα από την υπηρεσία από την οποία προέρχονται και τον χρόνο της υπηρεσίας τους στη Βουλή (Σ.Σ. ακόμη και… μία ημέρα) θα μπορούν να μονιμοποιηθούν και να καταλάβουν τις 260 κενές οργανικές θέσεις στο Κοινοβούλιο, με μια απλή αίτηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Οπως προκύπτει από φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (το 387 με ημερομηνία 4-9-09), το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Σιούφα, οι τρεις Νεοδημοκράτες αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Γ. Σούρλας, Ελσα Παπαδημητρίου και Αν. Νεράντζης «βόλεψαν» ως νέους μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία τους στη Βουλή, τα οποία επί της ουσίας είχαν πάψει να λειτουργούν, ισάριθμους ανθρώπους τους. Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ίδιο ΦΕΚ, παρόμοιες προσλήψεις έγιναν και για την υπηρεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με βάση πρόταση την οποία τύποις είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ την ίδια ημέρα σε διορισμούς στα γραφεία τους προχώρησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κων. Μητσοτάκης και η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή