Η κ. Κατσέλη και… οι «Πυρήνες»

Η κ. Κατσέλη και… οι «Πυρήνες»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστοσελίδα της υπεύθυνης για θέματα Οικονομίας και υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκας Κατσέλη, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Αργά το βράδυ της Κυριακής, στην ιστοσελίδα της κ. Κατσέλη αναρτήθηκε κείμενο αποδιδόμενο σε αυτή, στο οποίο, σχετικά με τις συλλήψεις για την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στόχος της οποίας έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα το γραφείο της κ. Κατσέλη, αναφερόταν: «Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανέναν δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της Ν.Δ., πάνε να μετατρέψουν 20χρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες».

Χθες το πρωί, λίγο μετά τις 10 π.μ., ο σύζυγος της κ. Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, επικοινώνησε με την Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε ότι άγνωστοι είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν στην ιστοσελίδα και να αναρτήσουν το επίμαχο κείμενο, παρουσιάζοντάς το ως κείμενο της κ. Κατσέλη. Αστυνομικός εστάλη να συγκεντρώσει τα ηλεκτρονικά ίχνη από τον υπολογιστή της υποψήφιας βουλευτού και, λίγο αργότερα, έγινε και έγγραφη καταγγελία, με βάση την οποία η Αστυνομία διενεργεί έρευνα. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απέδωσε την επίμαχη ανάρτηση στον «εκνευρισμό και τον πανικό του ΠΑΣΟΚ», και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να πάρει θέση. Απαντώντας, η κ. Κατσέλη κατήγγειλε τη σπουδή του κ. Κουμουτσάκου να αξιοποιήσει, όπως είπε, την υποτιθέμενη δήλωση «η οποία, προδήλως, δεν θα μπορούσε να εκφράζει ούτε εμένα ούτε άλλο πολιτικό».

Από την Αστυνομία, η έρευνα για να εντοπισθούν οι δράστες της ηλεκτρονικής επίθεσης συνεχίζεται. Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας Αττικής, οι πρώτες υποψίες για την ταυτότητα των δραστών στρέφονται σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάρτηση του επίμαχου κειμένου στην ιστοσελίδα της κ. Κατσέλη, υπήρξε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα που ταυτίζεται με τον χώρο αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή