Τα stage, νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Τα stage, νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα stage και το καθεστώς απασχόλησης δεκάδων νέων εργαζομένων να αποτελούν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης, συνεχίστηκαν οι εκατέρωθεν βολές που ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Είχαν προηγηθεί αιχμές από την κ. Αλέκα Παπαρήγα για την εσωκομματική κατάσταση στην Κουμουνδούρου -με αρκετούς χαρακτηρισμούς όπως «αφερέγγυοι»- καθώς και πρόσκληση στους αριστερούς ανανεωτές και ριζοσπάστες που τώρα βρίσκονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ να μετακινηθούν και να ψηφίσουν ΚΚΕ. Η σκληρή στάση του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενταθεί έως την Παρασκευή οπότε ολοκληρώνεται η προεκλογική δραστηριότητα, καθώς η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική και για το θέμα της πράσινης ανάπτυξης για το οποίο χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους «ψεύτες». Οπως δήλωσε, τα δύο κόμματα κάνουν λόγο για 100.000 θέσεις που θα δημιουργηθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ είναι γνωστό ότι οι επιχειρηματίες επενδύουν εκεί που απαιτούνται λιγότερες θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον ΣΥΝ, διαχωρίζοντας ευθέως τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή των προγραμμάτων Stage μέσω των δήμων όπου έχουν εκλεγεί δήμαρχοι επιρροής του. «Στον ΣΥΝ, αυτοί που καταγγέλλουν τον δικομματισμό σήμερα, διαμόρφωσαν εκλογική πελατεία μέσα από την εφαρμογή των προγραμμάτων stage στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, φανερά ενοχλημένος, πέρασε στην αντεπίθεση και ερωτηθείς σχετικά στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, αναρωτήθηκε: «Μα είναι δυνατό να πηγαίνουν με τέτοια επιχειρήματα στην πολιτική αντιπαράθεση; Ν’ αρχίσουμε δηλαδή κι εμείς να λέμε ότι ο δήμαρχος του ΚΚΕ στη Νίκαια έχει εκατοντάδες ανθρώπους με μπλοκάκι. Λες κι εκεί είναι το ζήτημα…» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Προσωπική επίθεση στον κ. Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε η κ. Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε χθες, σε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. «Ζητάει αυτοδυναμία για να ξεχάσετε τη στάση της κυβέρνησης στα Ιμια, να λησμονήσετε την υποστήριξη στο σχέδιο Ανάν, να ξεχάσετε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Μπους και προσωπικά τον Κόλιν Πάουελ», τόνισε. Την ανάγκη να υπάρξει φορολογική μεταρρύθμιση που θα αναδιανέμει τον πλούτο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα. Υπογράμμισε ότι έχουμε ένα άδικο σύστημα που συγκεντρώνει πόρους από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, από μισθωτούς, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και όχι από όσους έχουν υπέρογκα κέρδη. Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή