Σύννεφα στις σχέσεις Αθήνας και Πεκίνου για το λιμάνι

Σύννεφα στις σχέσεις Αθήνας και Πεκίνου για το λιμάνι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύννεφα στις σχέσεις Αθήνας – Πεκίνου προκαλούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά, καθώς η απεργία των λιμενεργατών συνεχίζεται.

Η κινεζική πλευρά εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική έναντι των προθέσεων της νέας κυβέρνησης και θεωρεί ότι θα έπρεπε να έχει διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας από την 1η Οκτωβρίου. Επιπλέον έχει διαμηνύσει ότι η πρόθεσή της να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις αφορά μόνο ορισμένα εργασιακά θέματα και σε καμία περίπτωση το σύνολο της σύμβασης, καθώς και ότι προσβλέπει σε μια σύντομη διαδικασία. Στην αντίθετη περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το όλο ζήτημα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει σήμερα η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη με τον πρέσβη της Κίνας.

Το λιμάνι, πάντως, θα παραμείνει κλειστό και τις επόμενες τρεις ημέρες, καθώς η συνάντηση της κ. Κατσέλη με τους εκπροσώπους των λιμενεργατών απέβη άκαρπη. Ενώπιον του αδιεξόδου, έχει αρχίσει να εξετάζεται η προσφυγή στη δικαστική οδό προκειμένου να σταματήσει η απεργία, «λύση» για την οποία πιέζουν και κύκλοι της αγοράς, ενώ ο εμπορικός κόσμος εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις συνέπειες σε εισαγωγές και εξαγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή