Υψηλή η αποδοχή της κυβέρνησης

Υψηλή η αποδοχή της κυβέρνησης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλή αποδοχή εξακολουθεί να έχει η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο διεξήχθη για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι κατά 51% από τη νέα κυβέρνηση, τη στιγμή που το 54% εκδηλώνει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα». Εξακολουθεί πάντως να υφίσταται σημαντικό ποσοστό (28%) όσων πιστεύουν ότι «καμία από τις δύο» κυβερνήσεις δεν είναι επαρκής. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο κ. Παπανδρέου (58%), ενώ ο κ. Κώστας Καραμανλής παρουσιάζει, όπως είναι εύλογο, κάμψη με μόλις 21%. Η σχέση αυτή φαίνεται και στους δείκτες δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, όπου ο κ. Παπανδρέου είναι πρώτος με 82%, και ο κ. Καραμανλής πέμπτος με μόλις 39%.

Σε υψηλή θέση, δεύτερος μετά τον πρωθυπουργό, έχει ανέλθει, από τελευταίος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας (63%). Οι πολίτες εξακολουθούν να ιεραρχούν ως δύο σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό (68%) και την ανεργία (40%). Ακολουθούν η Υγεία (18%), η Παιδεία (17%) και η Εξωτερική Πολιτική (11%). Η γενικότερη θετική απήχηση της νέας κυβέρνησης φαίνεται και από τον δείκτη κατεύθυνσης της χώρας. Εχουν αυξηθεί κατά 19 μονάδες, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει σε σωστή κατεύθυνση (34% από 15%) και παράλληλα οι αρνητικές απόψεις έχουν μειωθεί αντιστοίχως (54% από 78%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι υψηλό ποσοστό των πολιτών, 39%, θεωρεί ότι προτιμά πολυκομματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά την, πέραν πάσης αμφιβολίας, παραχώρηση αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις προτιμά το 36%, ενώ καταγράφεται και ένα ισχνό 6%, το οποίο θα επιθυμούσε οικουμενική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή