Σε βαθιά νερά από αύριο η κυβέρνηση

Σε βαθιά νερά από αύριο η κυβέρνηση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη νέα Βουλή και από αύριο τίθεται αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων, με πιεστικότερο εκείνο της οικονομίας. Το νέο κυβερνητικό σχήμα απολαμβάνει υψηλής αποδοχής, όμως θα πρέπει να αποκτήσει «βηματισμό», καθώς ήδη έχουν καταγραφεί ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα: Πέραν της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού και των ΔΕΚΟ, σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ακριβείς αρμοδιότητες σειράς υπουργείων, μετά τις αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, στις περισσότερες των περιπτώσεων ασαφές παραμένει ποια θα είναι τα καθήκοντα των υφυπουργών του νέου υπουργικού συμβουλίου. Τέλος, η πολυήμερη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά ανέδειξε και τα πρώτα φαινόμενα εσωτερικών αντιθέσεων στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Καθοριστικό ραντεβού

Το πρώτο καθοριστικό ραντεβού με την Κομισιόν θα έχει αύριο ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Θα παρουσιάσει τριετές πρόγραμμα διαρθρωτικών μέτρων και θα διαπραγματευθεί την παράταση για μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή