Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Ρηγίλλης

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Ρηγίλλης

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος δημιουργίας κλίματος ακραίας πόλωσης -ιδιαίτερα μεταξύ των στελεχών που στηρίζουν την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Αντώνη Σαμαρά- στον δρόμο προς την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες, δέκα γαλάζιοι συνδικαλιστές του κλάδου των υπαιθρίων μικροπωλητών, απέστειλαν δελτίο Τύπου, με το οποίο βάλουν με καυστικό τρόπο εναντίον της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και εκδηλώνουν τη στήριξή τους στον Αντ. Σαμαρά. «Σεβόμαστε την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά μας προκάλεσε με την απόφασή της να εμφανίσει 1.000 υπογραφές φίλων της με προφανή στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις. Επίσης μας προκαλεί πως όλοι αυτοί που διέλυσαν την παράταξή μας (Siemens – Βατοπέδι) δηλώνουν φανατικοί υποστηρικτές της», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι δέκα συνδικαλιστές. Προσθέτουν ακόμη ότι ο Αντ. Σαμαράς πληροί πλήρως τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον αυριανό αρχηγό της Ν.Δ.

Από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη δεν υπήρξε κανένα σχόλιο, αν και φίλα προσκείμενοι βουλευτές δεν αποφεύγουν τα δηλητηριώδη σχόλια τόσο για την ιδεολογική πλατφόρμα του κ. Σαμαρά όσο και για την, από αυτόν, ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης.

Επίσης, λίγη ώρα νωρίτερα, μέσω του ΣΚΑΪ, η υποψήφια για την ηγεσία της Ν.Δ. σημείωνε υπαινικτικά ότι ουδέποτε πρόκειται να εγκαταλείψει τη Ν.Δ. «διότι αυτή την παράταξη αξίζει να την υπηρετούμε κατά διαστήματα ακόμη και κόντρα στα δικά μας συμφέροντα, με απόλυτη ανιδιοτέλεια».

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχολίαζαν χθες πως η υποβόσκουσα ένταση μεταξύ των κ. Μπακογιάννη και Σαμαρά «καθιστά ακόμη πιο ισχυρή την ενωτική πρόταση Αβραμόπουλου». Ο πρώην υπουργός Υγείας επέμεινε και χθες στους χαμηλούς τόνους και σε συνέντευξή του (Θέμα fm) πρότεινε διετή θητεία του προέδρου του κόμματος, ενώ ως προς τον πιθανό δεύτερο γύρο εκλογής σημείωσε πως «δεν υπάρχουν συμφωνίες και δεν μπορούν και να υπάρξουν. Το τι θα κάνει ο κόσμος που είναι γύρω από κάθε υποψήφιο είναι δική τους υπόθεση».

Σήμερα, στην εκπνοή της προθεσμίας, οι τρεις βασικοί διεκδικητές αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τις λίστες με τις υπογραφές 50 μελών του έκτακτου συνεδρίου, με τις οποίες, σύμφωνα με το Καταστατικό, θα προτείνονται οι υποψηφιότητές τους. Οι κ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς έχουν αποφασίσει να μην περιλάβουν στις λίστες ονόματα βουλευτών, προκειμένου -όπως εξηγούν- να μην πυροδοτήσουν κλίμα διχασμού στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά σημείωναν ότι η σύνθεση των ονομάτων που θα δημοσιοποιηθούν, θα σηματοδοτεί την παράταξη και το εύρος της, τη σύνδεση και την προοπτική της.

Η κ. Μπακογιάννη, μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε καταλήξει αν στη λίστα της θα περιλαμβάνονται βουλευτές. «Εχει την επιλογή να αποστείλει λίστα με ή χωρίς ονόματα βουλευτών. Αν η μη δημοσιοποίηση βουλευτών διευκολύνει τη μη δημιουργία κλίματος πόλωσης, όπως κάποιοι διατείνονται, τότε ας γίνει έτσι», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες πολιτικοί της φίλοι, αν και χαρακτήριζαν προσχηματικό τον λόγο που επικαλούνται οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

Χθες, απέστειλε τη δική του λίστα με 50 υπογραφές προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης. Στην επιστολή προς τον κ. Σιούφα, ο κ. Ψωμιάδης εκφράζει την αντίθεσή του στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων διότι, όπως τονίζει, θα οδηγούσε σε όχι θετική εικόνα τoυ κόμματος. Εξάλλου, με επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜΘ και το ΕΣΡ, διαμαρτύρεται ότι είναι άνιση η μεταχείριση της δικής του υποψηφιότητας από πολλά ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή