Κριτική Καστανίδη στους χειρισμούς για Χριστοφοράκο

Κριτική Καστανίδη στους χειρισμούς για Χριστοφοράκο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για τους ανακριτικούς χειρισμούς στην υπόθεση Χριστοφοράκου άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο, όπου είχε συνάντηση και συνεργασία με την ηγεσία του.

Ειδικότερα, ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδα και Ι. Τέντε, καθώς και με τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου. Σχολιάζοντας την αποφυλάκιση υπό όρους του διευθυντικού στελέχους της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο υπουργός έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκεφτόμαστε με μεγάλη οδύνη λανθασμένους χειρισμούς στο ανακριτικό έργο που οδήγησαν στις συγκεκριμένες αποφάσεις του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και τώρα στην απόφαση του δικαστηρίου της Βαμβέργης, από το οποίο θα έχουμε σε λίγο και επίσημη ενημέρωση».

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δημόσια ζωή, εκφράζοντας τη λύπη του «γιατί ένας κρίσιμος μάρτυρας δεν βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας, ώστε η Δικαιοσύνη να αξιοποιήσει τη μαρτυρία του».

Για την υπόθεση Χριστοφοράκου ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε ότι «με την ανοχή των δύο μεγάλων κομμάτων το «πουλάκι» που λέγεται Χριστοφοράκος πέταξε προς την ελευθερία. Να δούμε τα κότσια αυτής της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα τον φέρει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να ομολογήσει ποιους λάδωνε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή