Η ψήφος των φίλων προκαλεί αναταραχή στη Ν.Δ.

Η ψήφος των φίλων προκαλεί αναταραχή στη Ν.Δ.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλούνται καθ’ οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η πρόταση του εκ των υποψηφίων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, κατά το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ. Η oργανωτική επιτροπή του έκτακτου συνεδρίου δεν υιοθέτησε την πρόταση, με συνέπεια να προκληθεί η οξύτατη αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε ότι υπάρχει συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Ο κ. Αβραμόπουλος επιτέθηκε ευθέως κατά του προέδρου της επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα νομιμοποίησης των αποφάσεών της. Την πρόταση περί συμμετοχής και των «φίλων» του κόμματος απέρριψε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως προϋπόθεση για την αποδοχή της τη συμφωνία όλων. Τα επιτελεία των τελευταίων εξέλαβαν την κίνηση του κ. Αβραμόπουλου ως υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα, ενώ άλλα κομματικά στελέχη διείδαν την αναζήτηση του κατάλληλου προσχήματος εκ μέρους του, προκειμένου να μην είναι τελικώς υποψήφιος, εκδοχή που διαψεύδει η πλευρά του πρώην υπουργού Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή