Η ακτινογραφία του Σώματος που θα βρεθεί στο ΣΕΦ

Η ακτινογραφία του Σώματος που θα βρεθεί στο ΣΕΦ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συνδικαλιστικό μπλοκ, που πάντως είναι μοιρασμένο μεταξύ των δύο διεκδικητών, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τις μαζικότερες ομάδες των γαλάζιων συνέδρων που συγκεντρώνονται από το πρωί σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πλέον όχι για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος, όπως έπραξαν με τον κ. Κ. Καραμανλή το 1997, αλλά για να συμφωνήσουν πως, εκτός από τους ίδιους, δικαίωμα ψήφου θα έχουν εφεξής και τα απλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σύνολο 4.459 συνέδρων, οι συνδικαλιστές ανέρχονται σε 650 άτομα, ενώ από τη συνδικαλιστική παράταξη του κόμματος, τη ΔΑΚΕ, προέρχονται 177 επιπλέον σύνεδροι. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι εκλεγμένοι με το κόμμα δήμαρχοι και νομάρχες, αναδεικνύονται 603 σύνεδροι, ενώ η ΟΝΝΕΔ, περιλαμβανομένων και των εκπροσώπων της ΔΑΠ, αριθμεί 428 συνέδρους.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τις δύο ημέρες του Συνεδρίου θα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι τέως από όσοι νυν. Μόλις 99 είναι οι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές, έναντι 377 πρώην και 266 πολιτευτών που, όμως, δεν τα κατάφεραν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Αυτά αφορούν, φυσικά, τα στατιστικά στοιχεία. Διότι στην πράξη, δεν αποκλείονται απουσίες όπως, για παράδειγμα, του κ. Γιώργου Σουφλιά που απ’ όσο φαίνεται θα αποφύγει να παραστεί, αλλά και του κ. Θεόδ. Ρουσόπουλου που, επίσης, δηλώνει απρόθυμος να βρεθεί στο φαληρικό στάδιο.

Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής συμμετέχουν 362 στελέχη, ενώ οι εκπρόσωποι των νομαρχιακών και άλλων περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος φθάνουν τους 658. Οι «εκπρόσωποι γυναικών», που πάντως δεν είναι οι μόνες γυναίκες – σύνεδροι, ανέρχονται σε 325 άτομα. Τους 134 φθάνουν οι εκπρόσωποι στο συνέδριο από της Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις (ΕΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σώμα των συνέδρων περιλαμβάνονται, επίσης, μέλη και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Αγροτών, των Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και Επαγγελματικών Φορέων, καθώς και εκπρόσωποι Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ως προς τη γεωγραφική τους κατανομή, 1.367 προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής, 344 από τη Θεσσαλονίκη και 2.680 από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Οι εκπρόσωποι των κομματικών οργανώσεων του εξωτερικού ανέρχονται σε 68 άτομα.

Ενδεχομένως, στοιχείο προβληματισμού για το κόμμα αποτελεί και η ηλικιακή βεντάλια των 4.459 συνέδρων. Το 45%, δηλαδή περίπου 2.000 σύνεδροι, είναι ηλικίας άνω των 50 ετών. Το υπόλοιπο 55% μοιράζεται σχεδόν ισομερώς στις ηλικιακές ομάδες 40 – 50 ετών και στους κάτω των 40 χρόνων συνέδρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή