Απεβίωσε, 90 ετών, η Αλίκη Καραμανλή

Απεβίωσε, 90 ετών, η Αλίκη Καραμανλή

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει το 90ό έτος της ηλικίας της, η Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Η Αλίκη Καραμανλή νοσηλευόταν από τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ερρίκος Ντυνάν με καρδιακή κάμψη λόγω πνευμονικού οιδήματος. Η κατάσταση της υγείας της ήταν επιβαρυμένη από το παρελθόν.

Η είδηση του θανάτου της Αλίκης Καραμανλή προκάλεσε οδύνη στην οικογένεια Καραμανλή, ενώ τα συλλυπητήριά τους στον τέως πρωθυπουργό εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, οι κ. Γ. Παπανδρέου και Φιλ. Πετσάλνικος και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Ο κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον γιο του Αλέκο, βρέθηκε από το πρωί χθες στο γραφείο του στην Ρηγίλλης, πλαισιωμένος από στενούς του συνεργάτες. Οι πρώτοι που τον συλλυπήθηκαν ήταν οι κ. Γ. Κουμουτσάκος και Ευ. Αντώναρος. Τηλεφωνικά ή διά ζώσης τη θλίψη τους εξέφρασαν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς και φίλοι του τέως πρωθυπουργού, εκτός πολιτικής.

Η πάντα διακριτική Αλίκη, το γένος Γεωργούλη, γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1920 και μεγάλωσε στις Κυκλάδες, με πατέρα καταγόμενο από τη Σύρο και μητέρα από τη Μύκονο Παντρεύτηκε τον Αλέκο Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 1944 και πορεύθηκαν μαζί για περισσότερα από 60 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του δεύτερου το 2005. Απέκτησαν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Κώστα. Σύμφωνα με τις διηγήσεις, στα χρόνια της αυτοεξορίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Παρίσι, κάθε Πάσχα η οικογένεια πήγαινε οδικώς στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η εξόδιος ακολουθία για την Αλίκη Καραμανλή θα τελεσθεί σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Η οικογένειά της δεν επιθυμεί τηλεοπτική κάλυψη της τελετής. Εκανε επίσης γνωστό ότι όποιος επιθυμεί, αντί για στεφάνι, μπορεί να κάνει δωρεά στη μνήμη της Αλίκης Καραμανλή στον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Η Ελπίδα» και στην Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο Αθηνών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή