Περίοδος χάριτος με ημερομηνία λήξης

Περίοδος χάριτος με ημερομηνία λήξης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, άρχισαν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους ενδείξεις ότι η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης τείνει να εξαντληθεί. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ το κύμα του αρχικού ενθουσιασμού της κοινής γνώμης διαδέχεται ο προβληματισμός για τους επόμενους μήνες και οι πολίτες που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση είναι πλέον περισσότεροι (55%) από όσους αισθάνονται ικανοποιημένοι (40%). Επιπλέον σε σχέση με το Βαρόμετρο του Οκτωβρίου, μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό της κοινής γνώμης που εκτιμά ότι «η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση»: από 54% αυξήθηκε σε 60%.

Επτά στους δέκα πολίτες αναδεικνύουν, εξάλλου, την κατάσταση της οικονομίας ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με την ανεργία να ακολουθεί με ποσοστό 43%. Τέλος το 63% εκτιμά ότι οι επόμενοι μήνες θα χαρακτηριστούν από κοινωνική ένταση, καθώς θα υπάρξουν «αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή