Πίνακες Βουλής με… παρασκήνιο

Πίνακες Βουλής με… παρασκήνιο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδεια ήταν χθες στη Βουλή τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δείγμα της προβληματικής καθημερινότητας της Βουλής, αλλά και των εσωτερικών προβλημάτων στη Νέα Δημοκρατία Παρόντες στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου και μάλιστα στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», ήταν μόνο οι κ. Καλαφάτης και Λυκουρέντζος (που είχαν λόγο να βρίσκονται, αφού θα συζητιόταν ερώτησή τους προς την κυβέρνηση), ο κ. Καντερές και ο κ. Σιούφας.

Στο μεταξύ, με προχθεσινή ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής προσέδωσε νέες διαστάσεις στην προβληματική, για τη συγκυρία, υπόθεση της αγοράς έργων τέχνης από το Κοινοβούλιο.

Από την ομιλία του αυτή προκύπτει μεταξύ άλλων ότι δαπανήθηκαν ένα εκατ. ευρώ ετησίως επί σχεδόν μία δεκαετία (1999 – 2007), δηλαδή συνολικά 8,8 εκατ. για έργα (πίνακες κ. ά.) που ο ίδιος βρήκε πεταμένα – «φυλακισμένα στις αποθήκες του Κοινοβουλίου»!

Είπε, ακόμα, ότι ο ίδιος το 2007 αποφάσισε την ανασύσταση της Επιτροπής Εργων Τέχνης της Βουλής, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι αυτή ήταν σε «αδράνεια» – άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Ευλόγως ανακύπτει πλέον το ερώτημα, με ποίου την ευθύνη έγιναν αγορές την περίοδο της «αδράνειας», αφού όπως σημείωσε ο κ. Σιούφας στη διαδικασία δεν έχει εμπλοκή ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή