Οι πολίτες εμπιστεύονται τα ΚΕΠ

Οι πολίτες εμπιστεύονται τα ΚΕΠ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χίλια εκατό οκτώ υποκαταστήματα του κράτους, γνωστά ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αποτελούν, ίσως το πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης.

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια πολίτες εξυπηρετήθηκαν το 2008 από τα ΚΕΠ, ενώ 1,6 εκατ. ασφαλισμένοι έλαβαν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Και μέσα στο 2009 ο αριθμός των πολιτών που επισκέφθηκε τα ΚΕΠ κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο, με αυξητική τάση, ενώ εννιά στους δέκα δηλώνουν, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, ότι πήγαν και θα ξαναπάνε στα ΚΕΠ γιατί έμειναν ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση.

Την ίδια εντύπωση αποκόμισε και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες αιφνιδιαστικά το ΚΕΠ Συντάγματος, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους πολίτες, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου τόσο προεκλογικά όσο και ως πρωθυπουργός, έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολιτικός που βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και την καθημερινότητα του Ελληνα πολίτη.

Κατά την υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη αυτή η επίσκεψη μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση για «ΚΕΠ παντού» και για όλες τις υποθέσεις των πολιτών, με σκοπό την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Η επίσκεψη «έρχεται να επιβεβαιώσει το ιδιαίτερο, προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού για τον θεσμό των ΚΕΠ και την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση ενός θεσμού καταξιωμένου στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπέη. Στις επόμενες μέρες, εν τω μεταξύ θα εγκαινιαστεί το νέο ΚΕΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου που θα απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές, στους εργαζόμενους – καθηγητές και τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Σημειώνεται ότι 2.500 εργαζόμενoι στα Κέντρα εξασφαλίζουν γρήγορη εξυπηρέτηση σε 1.045 διοικητικές διαδικασίες που διεκπεραιώνουν, για πολλές από τις οποίες αρκεί μόνο μια επίσκεψη, είτε ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 1500, όπου υποβάλλονται τηλεφωνικώς αιτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή