Ανακλήθηκε διορισμός ειδικού γραμματέα

Ανακλήθηκε διορισμός ειδικού γραμματέα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις εννέα και μισή, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφασιστεί και εν συνεχεία να ανακοινωθεί η ανάκληση του διορισμού του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών κ. Ανδρέα Κουτούπη. Περίπου τριάντα λεπτά νωρίτερα, σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα αναρτήθηκαν αποσπάσματα υβριστικών σχολίων που είχε κάνει ο κ. Κουτούπης για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο, είναι ότι ο κ. Κουτούπης (μέχρι πρότινος μέλος της Ν. Δ.) υπαινισσόταν στα γραπτά του ότι θα στείλει βιογραφικό και θα καταφέρει μάλιστα να εξοικονομήσει χρήματα από τη δραστηριότητά του. Στη σύσκεψη δεν ήταν παρών ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικώς, όπως άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου «δεν γνώριζε» τον κ. Κουτούπη, αλλά τον «κάλεσε δύο φορές για συνέντευξη». Η χθεσινή εξέλιξη αποτελεί και το δεύτερο -μετά την αναδίπλωση σχετικά με το πάγωμα αυξήσεων στα εισοδήματα άνω των 2.000 ευρώ- πλήγμα περί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Θεωρείται βέβαιο ότι η χθεσινή εξέλιξη θα τροφοδοτήσει νέες αμφισβητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη διαδικασία επιλογής των νέων γραμματέων.

Εξάλλου, αύριο στο υπουργικό συμβούλιο θα οριστικοποιηθούν τα ονόματα των 13 γενικών γραμματέων των περιφερειών της χώρας. Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι και οι τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες φέρνουν πλέον την κυβέρνηση αντιμέτωπη με δύο συγκεκριμένα ζητήματα: την εξυγίανση των δημοσιονομικών και του ασφαλιστικού. Οι υπουργοί που θα φέρουν το βάρος όποιων αλλαγών επιχειρηθούν στο άμεσο μέλλον, θα έχουν παράλληλα και την έγνοια της Κομισιόν, από την κρίση της οποίας θα περνάει κάθε επιχειρούμενη αλλαγή.

Παράλληλα, όπως διαρκώς υπενθυμίζει και ο πρωθυπουργός, οι οικονομικά αδύναμοι πρέπει να προστατευθούν. Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι αυτή η ισορροπία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Στο πλαίσιο συνεννόησης με θεσμικούς ευρωπαϊκούς φορείς κινήθηκε και η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή