Τι λένε δύο εισαγγελείς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδας, κ. Σωτ. Μπάγιας, είναι κατηγορηματικός. Ο ισχύων νόμος, υποστηρίζει είναι επαρκής. Δεν απαιτείται νέος νόμος. Αρκεί ο νόμος να εφαρμόζεται και εκείνοι, αυτό τονίζει, που έχουν την ευθύνη να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Είτε πρόκειται για τις πρυτανικές αρχές, είτε πρόκειται για τις αστυνομικές δυνάμεις. Οσο για τους εισαγγελείς, η άποψή του είναι πως σωστά ο νόμος για το άσυλο δεν τους αναθέτει πρωτεύοντα ρόλο, καθώς όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας είναι εκείνος που τελικά θα κρίνει τη νομιμότητα ή όχι μιας ενέργειας των αστυνομικών η οποιαδήποτε άλλης αρχής…

Αντίθετα, ο εισαγγελέας κ. Β. Φλωρίδης που έχει δώσει εντολή για είσοδο αστυνομικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακό χώρο, εκφράζει άλλη άποψη. Πιστεύει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Διατυπώνει την άποψη πως η ισχύουσα νομοθεσία εκείνο που κάνει είναι να δημιουργεί «θυλάκους ανομίας» στα πανεπιστήμια και «άσυλα» σε μια δημοκρατία που δεν τα χρειάζεται, ούτε έχει κινδύνους για να αντιμετωπίσει με τη λογική, όπως λέει, του ασύλου. Και εις επίρρωσιν των απόψεών του, επισημαίνει, πως προσκρούουν οι ρυθμίσεις για το άσυλο στην αρχή της ισονομίας και της ισότητας των πολιτών. Δεν μπορεί, τονίζει, να έχει άλλη προστασία ο πολίτης στο προαύλιο του Αριστοτελείου και άλλη λίγα μέτρα πιο πέρα στην περιοχή της Καμάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή