Πολιτική χροιά στην κλοπή του λειψάνου

Πολιτική χροιά στην κλοπή του λειψάνου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Κύπρος από το μακάβριο γεγονός της βεβήλωσης του τάφου και της κλοπής του λειψάνου του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ η είδηση έκανε και τον γύρο του κόσμου.

Δύο βασικά σενάρια εξετάζει η αστυνομία στην προσπάθεια της εξιχνίασης της πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεσης. Το πρώτο είναι η μακάβρια πράξη να έχει πολιτικά ελατήρια μη αποκλειομένης και της προβοκάτσιας, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται από την αστυνομία είναι αυτό της απαίτησης, από την οικογένεια Παπαδόπουλου λόγω της οικονομικής της επιφάνειας, λύτρων ώστε να της επιστραφεί η σορός.

Πάντως το απόγευμα της Παρασκευής από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας πέρασε για ανάκριση αριθμός Ελληνοκυπρίων προς εξακρίβωση κάποιων πληροφοριών που είχαν συγκεντρωθεί, ενώ οι ανακριτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι και αλλοδαποί. Το ενδεχόμενο να υπάρχει τουρκικός δάκτυλος, όπως πιθανολογούσαν συνεργάτες του τέως προέδρου, θεωρείται προς το παρόν απομακρυσμένο.

Στη μακάβρια ενέργεια, πολιτική χροιά έδωσε εν αρχή η οικογένεια του τέως προέδρου στη βάση του γεγονότος ότι το αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχθηκε ένα ακριβώς χρόνο από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου και την παραμονή του πρώτου ετησίου μνημοσύνου του. Χαρακτηριστικά, ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός οργανωμένη ενέργεια σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί τυχαία τη χρονική συγκυρία, ενώ στη γραπτή ανακοίνωση της οικογένειας τονίζεται ότι «η ανίερη πράξη των τυμβωρύχων, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος» και πως «η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης».

Πολιτική χροιά αλλά από μια διαφορετική οπτική γωνία, έδωσε στο γεγονός από τις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος κ. Χριστόφιας, κάνοντας αναφορά σε προβοκάτσια, καλώντας τον κόσμο σε ενότητα και την αστυνομία να εξαντλήσει όλα τα μέσα για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή