Η ώρα του λογαριασμού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα είναι σαφές: Η ώρα του λογαριασμού για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκτασιν κοινωνία, έφτασε. Οι Ευρωπαίοι εταίροι παρέχουν την απαραίτητη φραστική στήριξη στη χώρα μας, αλλά επιμένουν ότι: α) απαιτείται η λήψη και νέων μέτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, β) χρειάζεται να εφαρμοσθούν κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για να ισχύσει η δέσμευσή τους ότι αν χρειασθεί θα μας χορηγήσουν οικονομική ενίσχυση. Εννοείται ότι δεν έχει ανακοινωθεί ποσό αλλά ούτε και τρόπος χορήγησης αυτής της βοήθειας, αν και όποτε δοθεί. Τώρα, το ενδιαφέρον μετατίθεται στο αυριανό Eurogroup και στο ΕcoFiτης Τρίτης. Το ελληνικό ζήτημα σχεδόν θα μονοπωλήσει τις δύο συνεδριάσεις, ενώ οι ανακοινώσεις που θα γίνουν θα σηματοδοτήσουν την κίνηση των αγορών, που βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής αναμονής. Θα έχει προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο έντονων διεργασιών σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο, σε συνέχεια των παρασκηνιακών συνεννοήσεων που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε.

Η δυσφήμηση της χώρας

Αδικο ή όχι, το στερεότυπο έχει πλέον σχηματισθεί. Η Ελλάδα θεωρείται «τοξική» χώρα και το ισχυρό brand name, που είχε δημιουργήσει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, επλήγη ανεπανόρθωτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή