Η Ελλάδα δυσχεραίνει τον δανεισμό της

Η Ελλάδα δυσχεραίνει τον δανεισμό της

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεγάλη στενωπό βρίσκεται εκ νέου η ελληνική οικονομία, καθώς ανώνυμες -και ανεύθυνες- τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη αναθεώρηση του ύψους του ελλείμματος συνθέτουν πλέον ένα εκρηκτικό μείγμα για τον δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος από χθες έγινε ακόμη δυσχερέστερος.

Μία δήλωση ανώνυμου παράγοντα από την Αθήνα σε γερμανική ιστοσελίδα, με την οποία προαναγγελλόταν ότι η Ελλάδα θα ζητήσει να αλλάξουν οι όροι ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να αποφευχθεί η εμπλοκή του ΔΝΤ, ήταν αρκετή για να εκτοξευθεί το spread των 10ετών ομολόγων στις 408 μονάδες βάσης, που συνιστά νέο ρεκόρ δωδεκαετίας.

Την ίδια ώρα, η δημόσια παραδοχή ότι το έλλειμμα ξεπερνά το 13% ήρθε να κλονίσει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και να προκαλέσει νέο κύκλο σεναρίων για επικείμενο πρόσθετο πακέτο μέτρων.

Μπορεί η κυβέρνηση επισήμως να διέψευδε όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα, όμως το κλίμα στις αγορές έγινε ακόμα πιο βαρύ για τη χώρα, ενώ ο Μάιος των πολλών και μεγάλων λήξεων πλησιάζει και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επιχειρήσει να συνάψει νέο δανεισμό υπό δυσμενέστατους, ως διαφαίνεται, όρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή