ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος ζητεί ενημέρωση επί της έρευνας για τα υποβρύχια

Με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Αμύνης Ευάγγελος Βενιζέλος ζητεί ενημέρωση για τα στοιχεία που προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα που διετάχθη σχετικά με πιθανές «μίζες» στην ανάθεση κατασκευής των γερμανικών υποβρυχίων στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Ο κ. Βενιζέλος, αφού σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι έτοιμες να βοηθήσουν το έργο της εισαγγελικής αρχής με την παροχή όλων των διαθέσιμων στοιχείων, υπογραμμίζει την «επείγουσα ανάγκη να πληροφορηθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εγκαίρως και μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης τι πράγματι συνέβη, ώστε να προβεί στις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς η σύμβαση του 2000 για τα υποβρύχια τύπου 214 εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς τη συμμετοχή πλέον της εταιρείας Ferrostaal που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν το κέντρο των παράνομων συναλλαγών». Ζητεί επίσης από τον ανώτατο εισαγγελέα να μεριμνήσει ώστε να ζητηθεί το ταχύτερο η συνδρομή των γερμανικών δικαστικών αρχών και καταλήγει κάνοντας γνωστό ότι «το Δημόσιο, εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις, θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής».

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΣΕΫΧΕΛΛΩΝ

Η «Λήμνος» αναχαίτισε πειρατές

Τρία πλοία, που θεωρήθηκαν ύποπτα για να εκδηλώσουν πειρατεία, ανοιχτά των Σεϋχελλών, αναχαίτισε την 1η Απριλίου η φρεγάτα «Λήμνος», που συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας στον κόλπο του Αντεν και τον Ινδικό Ωκεανό. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα ειδοποιήθηκε από σήμα σουηδικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας, που επιχειρούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της δύναμης της Ε. Ε. Το σκάφος και τις δύο λέμβους, στα οποία επέβαιναν οι δέκα ύποπτοι, ακινητοποίησε το ελικόπτερο της φρεγάτας. Ωστόσο, οι ύποπτοι πρόλαβαν να πετάξουν στη θάλασσα τον εξοπλισμό τους και ισχυρίστηκαν ότι ήταν ψαράδες. Κατόπιν αυτού, το πλήρωμα της φρεγάτας κατέστρεψε τις δύο λέμβους και τους άφησε να επιστρέψουν στις σομαλικές ακτές.

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αντιπαράθεση Ταλάτ – Ερογλου

Εντείνεται η προεκλογική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 18 Απριλίου. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι εξασφάλισαν κέρδη χάρη στην πολιτική του και, αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, υποστήριξε πως αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών. Ο «πρωθυπουργός» Ντερβίς Ερογλου, που φεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δήλωσε ότι θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις «προκειμένου να διευκολύνει μια συμφωνία που να βασίζεται στην ισότητα και όχι για να προβεί σε παραχωρήσεις». Κατηγόρησε δε τον κ. Ταλάτ για παραχωρήσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣτΕ

Συμφωνία και των δύο γονέων

Απαραίτητη προϋπόθεση να συμφωνούν και οι δύο γονείς που έχουν από κοινού τη γονική μέριμνα, για να μπορούν τα ανήλικα παιδιά να διεκδικούν από τα δικαστήρια αποζημίωση για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή υπόθεση Ελληνίδας που παντρεύτηκε Ιορδανό γιατρό, ο οποίος πήρε τα τρία ανήλικα παιδιά τους στην Ιορδανία χωρίς να επιστρέψει. Το ΣτΕ επεδίκασε μόνο στη μητέρα το ποσό που διεκδικούσε ως αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο, για ηθική βλάβη, απορρίπτοντας το αίτημά της να λάβουν αποζημίωση τα παιδιά της.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Βρέθηκαν σφαίρες στον Μαραθώνα

Ερευνες προς όλες τις κατευθύνσεις διεξάγουν λιμενικές και αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τα μυστικά που ενδεχομένως κρύβουν οι 708 σφαίρες, διαφορετικών διαμετρημάτων, που βρέθηκαν προχθές Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή στα Δικαστικά Μαραθώνα και σε βάθος 1,5 μέτρων. Τις σφαίρες εντόπισε ιδιώτης, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια λιμενική αρχή, η οποία με τη βοήθεια ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών περισυνέλεξε τις 708 σφαίρες.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

Επίθεση σε αστυνομικούς από Ρομά

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Σπάρτης για την επίθεση εις βάρος αστυνομικών από ομάδα Ρομά, τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ελέγχου φορτηγού αυτοκινήτου, που σύμφωνα με καταγγελίες μετέφερε καλώδια χαλκού, αξίας περίπου 60.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από εργολάβο της περιοχής. Μεγάλος αριθμός Ρομά επιτέθηκε με ξύλα και πέτρες στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να αφαιρέσουν το υπηρεσιακό όπλο ενός εξ αυτών. Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία του εισαγγελέα, εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία καθώς και το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή