Αμετακίνητοι παρά τις καλές προθέσεις

Αμετακίνητοι παρά τις καλές προθέσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θερμό κλίμα και με την υπογραφή 21 μνημονίων και συμφωνιών σε θέματα «χαμηλής» πολιτικής, αλλά με την Αγκυρα να εμμένει στις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και να μην είναι έτοιμη να κάνει απτά βήματα στο Κυπριακό, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Ερντογάν μπορεί να αποδειχθεί «ιστορική», ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε πως «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής». Ομως, λίγη ώρα αργότερα υπεραμύνθηκε των τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων, αλλά και του casus belli που έχει αποφασίσει η τουρκική Εθνοσυνέλευση σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων. Επίσης, επέμεινε ότι τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια είναι δυνατόν να ανοίξουν για την Κυπριακή Δημοκρατία μόνο σε βάση αμοιβαιότητας. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πρακτικές του «παρελθόντος» τις αμφισβητήσεις της Αγκυρας και τόνισε ότι «πρέπει να πάμε στο μέλλον». Αμφότεροι οι πρωθυπουργοί επέμειναν στη σημασία των συνεχιζόμενων διερευνητικών επαφών, αλλά διαφώνησαν επί της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή