Νέο φορέα σκέπτεται η κ. Μπακογιάννη

Νέο φορέα σκέπτεται η κ. Μπακογιάννη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, με επίκεντρο πάντοτε την οικονομία, επιχειρεί να κρατήσει στην πολιτική αντιπαράθεση η Νέα Δημοκρατία, με φόντο τις εξελισσόμενες έρευνες των εξεταστικών επιτροπών για τα σκάνδαλα Βατοπεδίου και Siemens.

Την ίδια στιγμή, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά χθες δημοσίως, τη βούλησή της για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. «Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πολιτικός χώρος με νέες ιδέες, φιλελεύθερες, και όχι λαϊκίστικες», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πάντως ότι «αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τίποτε τέτοιο, είναι πρόωρο». Κατά πληροφορίες, η πρώην υπουργός διερευνά τις δυνατότητες δημιουργίας κόμματος, το οποίο θα κινείται ανάμεσα στον χώρο που σήμερα καταλαμβάνουν τα δύο κόμματα εξουσίας. Θεωρεί, ωστόσο, ότι η συγκυρία παραμένει κρίσιμη και θα αναμείνει τις εξελίξεις στην οικονομία και το πολιτικό σκηνικό τους προσεχείς μήνες, καθώς επίσης και τα μηνύματα που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Ρηγίλλης αποφεύγει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ανατροφοδοτήσει την αντιπαράθεση με την πρώην βουλευτή του κόμματος, θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν αντιδράσεις από στελέχη του κλίματος Σαμαρά εναντίον της κ. Μπακογιάννη.

Σαμαράς με Αριστερά

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς συναντάται διαδοχικά με τους Αλέκα Παπαρήγα, τη Δευτέρα, και Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του ηγετικού προφίλ και οικοδόμησης της εικόνας του αρχηγού που συνομιλεί με όλο το πολιτικό φάσμα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να συζητήσει με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς όχι μόνον την οικονομική κατάσταση αλλά και τους τρόπους άμυνας του πολιτικού κόσμου στην επίθεση απαξίωσης που δέχεται.

Παράλληλα, αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους κριτικής προς την κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου όχι μόνον αγνόησε κάθε προσπάθεια συναίνεσης εκ μέρους της Ν.Δ., αλλά συνειδητά επιχειρεί τη στοχοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αντιπερισπασμό στα επώδυνα οικονομικά μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή