Το ζητούμενο είναι η κάθαρση στο κόμμα

Το ζητούμενο είναι η κάθαρση στο κόμμα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά της «βαθείας πολιτικής καταψύξεως» και, αφόσον απαιτηθεί, μέσω καρατομήσεων προωθεί την κάθαρση του κόμματος ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Στελέχη που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις με οσμή σκανδάλου -πολλοί εκ των οποίων ετέθησαν εκτός ψηφοδελτίων από τον κ. Κ. Καραμανλή- αλλά και σημαίνοντα στελέχη της γαλάζιας διακυβέρνησης, που βαθμολογήθηκαν «κάτω από τη βάση», θα παραμείνουν εκτός πολιτικών και κομματικών δρώμενων. Εφόσον οι ίδιοι δεν διευκολύνουν τη διαδικασία αποχωρώντας, η επιτροπή αξιολόγησης θα αναλάβει τον αποκλεισμό τους και από τα ψηφοδέλτια.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται, από το βήμα του συνεδρίου, να δηλώσει απερίφραστα ότι η Ν. Δ. θα αφήσει τα βαρίδια πίσω. Θεωρείται αμφίβολο αν θα προσωποποιήσει την πολιτική αποδοκιμασία, όπως έπραξε με τους Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Βουλγαράκη, Αρ. Παυλίδη, αλλά -όπως λένε οι συνεργάτες του- το μήνυμα θα είναι ηχηρό προς τη βάση και τους «ενδιαφερομένους».

Ως προς το όπλο των διαγραφών, αυτό θα ενεργοποιηθεί εφόσον προκύψουν στοιχεία εμπλοκής σε σκάνδαλο ή κάποιος εκ των βουλευτών προκαλέσει με τη συμπεριφορά του. Ο κ. Σαμαράς λίγο έλειψε να «πάρει κεφάλια» προ ημερών, όταν ξέσπασε δημόσια κόντρα μεταξύ των κ. Αλ. Κοντού και Κ. Κιλτίδη για την υπόθεση Βατοπεδίου. Αν και επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις, ουδείς γνωρίζει μέχρι πότε. Αλλωστε, το πόρισμα για το Βατοπέδι συζητείται αύριο στη Βουλή, ενώ σύντομα ξεκινάει τις εργασίες της η προανακριτική…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή