Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεταμένη ήταν η αμτόσφαιρα από το μεσημέρι χθες στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της βραδινής ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ πρωτοφανή αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ομάδες φορτηγατζήδων που από αύριο προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, προπηλάκισαν τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, κατά την προσέλευσή του στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», όπου επρόκειτο να παραστεί στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Η εξέλιξη του επεισοδίου αποφεύχθηκε, καθώς επενέβη η Αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Νωρίτερα, σ’ ένα μεμονωμένο επεισόδιο, ένας 49χρονος γιατρός εκσφενδόνισε ανεπιτυχώς ένα παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, κατά την έξοδό του από τον χώρο της ΔΕΘ, όπου νωρίτερα είχε εγκαινιάσει τις φετινές εκδηλώσεις. Συνελήφθη αμέσως από την Αστυνομία, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, από τις απογευματινές ώρες είχαν αρχίσει να συρρέουν, από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης διαδηλωτές, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή του βραδινού ποδοσφαιρικού αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού, δημιουργούσε τεταμένη ατμόσφαιρα και αψιμαχίες με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενώ η αστυνομική περιφρούρηση γύρω από τον χώρο, όπου θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια, ήταν πολύ αυστηρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή