Θετικά σχόλια για την προσπάθεια

Θετικά σχόλια για την προσπάθεια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό κλίμα, έπειτα από πολύ καιρό, επικρατεί για την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, αλλά και το επιτελείο της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον κ. Α. Ταμβακάκη, που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΔΝΤ, εισπράττουν τη θετική ανταπόκριση των ξένων σε ό,τι αφορά την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο. Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την προσπάθεια για την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, προσθέτοντας ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος που υλοποιείται. Ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, που μίλησε στο πάνελ, όσο και η Κριστίνα Ρόμερ, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι η εικόνα της χώρας είναι βελτιούμενη, προσθέτοντας όμως ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες. Ο κ. Ταμβακάκης σημείωσε ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν την επιτυχία του εγχειρήματος της αύξησης-μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, χωρίς την παρέμβαση των αναδόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή