Σαμαράς: «Η Ν.Δ. δεν δίνει τη μάχη για το παρελθόν»

Σαμαράς: «Η Ν.Δ. δεν δίνει τη μάχη για το παρελθόν»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διαχωριστική γραμμή από το κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας τράβηξε χθες ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα και ενόψει της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ότι δεν προτίθεται να υπερασπιστεί άνευ όρων και ορίων τα έργα και τις ημέρες της γαλάζιας διακυβέρνησης. Ταυτοχρόνως, ο αρχηγός της Ν.Δ. εξαπέλυσε νέα, δριμύτατη προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε ότι οδηγήθηκε συνειδητά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δένοντας χειροπόδαρα τη χώρα του.

Από την Κέρκυρα, στην οποία περιόδευσε χθες, ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα και στους ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων (ενόψει και πιθανού δεύτερου γύρου στις εκλογές για την περιφέρεια), σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε τη συναίνεση αλλά τη συνενοχή της Ν.Δ. και αυτή δεν θα την έχει.

«Η Ν.Δ. δεν δίνει τη μάχη για το παρελθόν. Εχουμε πάρει τις αποστάσεις μας από το χθες. Ακόμα κι από το δικό μας χθες», είπε ο κ. Σαμαράς. Σε άλλο σημείο παραδέχθηκε ότι μπορεί να έκανε σφάλματα η Ν.Δ. όταν κυβέρνησε, αλλά, όπως είπε, «τις συντάξεις των 700 ευρώ δεν τις πετσόκοψε, τους συνταξιούχους δεν τους οδήγησε στην πείνα, τους νέους δεν τους οδήγησε στη φυγή…».

«Τα ψέματα τελείωσαν»

Επέμεινε στη θέση του ότι με την υιοθέτηση της οικονομικής πρότασης της Ν.Δ. το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί μέχρι τα τέλη του 2011 και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, με το Μνημόνιο δεν μπορεί να μηδενιστεί ούτε σε ενάμιση χρόνο ούτε σε δυόμισι ούτε σε πέντε. Κάλεσε, δε, εκ νέου την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα τόνωσης της αγοράς, ενώ εκτίμησε ότι η μεγαλύτερη αυταπάτη της κυβερνώσας πλειοψηφίας είναι ο ισχυρισμός περί προώθησης μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών. «Οι πραγματικές αλλαγές είναι αυτά που δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί είναι δεσμευμένο πια με το Μνημόνιο που το ίδιο υπέγραψε είτε γιατί έρχονται σε σύγκρουση με τον έμφυτο κρατισμό του», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Την ίδια ώρα, πάντως, που ο κ. Σαμαράς περιοδεύει ανά την επικράτεια προκειμένου να βάλει το κόμμα του σε ρότα εξωστρέφειας, η συζήτηση στη γαλάζια παράταξη εξακολουθεί να γυρνάει γύρω από το παρελθόν.

Χθες σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολής του δεύτερου προς τον τότε πρωθυπουργό το 2008 για τα δημόσια οικονομικά, ενώ βολές εναντίον του αντιπροέδρου εξαπέλυσε ο βουλευτής κ. Αργ. Ντινόπουλος.

«Τι έγραψε ο κ. Αβραμόπουλος στην επιστολή του δεν το ξέρω, αν όμως είχε τέτοιες μεγάλες ανησυχίες, φαντάζομαι ο πρώτος τομέας στον οποίον θα έπρεπε κανένας να στρίψει με μεγάλη προσοχή είναι ο τομέας της υγείας», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη. «Θα εξέπληττε διαφορετική στάση από αυτή που ακολουθεί η κ. Μπακογιάννη στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει παρουσία και ρόλο», ανταπάντησε ο κ. Αβραμόπουλος. «Αν πραγματικά έβλεπε αυτά που έβλεπε, αναρωτιέμαι γιατί δεν παραιτήθηκε τότε», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Ντινόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή