Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ προτείνει το ΚΚΕ

Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ προτείνει το ΚΚΕ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προστασία των ανέργων έθεσε εκ νέου στο επίκεντρο της στρατηγικής του το ΚΚΕ, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Σε ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για το θέμα αυτό, η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε «την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους ζήτημα άμεσης προτεραιότητας». Οπως δήλωσε η κ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ θεωρεί επείγον και άμεσο πρόβλημα το δυνάμωμα της πάλης για την ανακούφιση των ανέργων και απηύθυνε πρόσκληση ώστε να οργανωθεί κίνημα αλληλεγγύης και προστασίας των ανέργων, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποστηρίζονται από το κόμμα της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας κοινό αντίπαλο των ανέργων και των φτωχών, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Οπως είπε, μάλιστα, στις εκλογές δεν θα μετρήσει ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, δεύτερο ή τρίτο. «Η σύγκριση θα είναι πόσο κάτω είναι τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., και πόσο πάνω θα είναι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότησή τους έχει το ΚΚΕ».

Η γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 14,3% που προβλέπει ο ΟΟΣΑ για το 2011 και κάλεσε τον λαό να αγωνιστεί μέσα από το ΠΑΜΕ και άλλες ενώσεις εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ για την άμεση ανακούφιση των ανέργων, και κατέθεσε μια λίστα από αιτήματα, ζητώντας να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους, όσο διαρκεί η ανεργία, απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου, χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες, διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, επιδότηση ενοικίου στο 100% από το κράτος, κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους, δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων και πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες, καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ζήτησε, τέλος, να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή