Απειλές για την τρίτη δόση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το βάρος της επέκτασης της δημοσιονομικής κρίσης στην Ιρλανδία και ενδεχομένως σε άλλες περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, η τρόικα ζητεί επιτακτικά τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ενώ χθες διατυπώθηκαν και οι πρώτες απειλές από την Αυστρία και τη Γερμανία για αναστολή χορήγησης των δόσεων του δανείου εάν η Ελλάδα δεν επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Γερμανία για τον μηχανισμό διάσωσης, προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η στήριξή της δεν είναι μονόδρομος για την Ευρωζώνη. Ο Αυστριακός ομόλογός του, Γιόζεφ Πρόελ, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα καταβάλει τη συμμετοχή της για την τρίτη δόση του δανείου, επειδή η Ελλάδα δεν επέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους. Στη συνέχεια, πάντως, ανασκεύασε μερικώς τις δηλώσεις του.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του 2011 στα επίπεδα που ορίζει το Μνημόνιο (17 δισ. ευρώ), ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίστηκε ικανοποιημένος, αναγνωρίζοντας ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος το τελευταίο 6μηνο. Ταυτοχρόνως, όμως, σημείωσε ότι απαιτούνται περικοπές δαπανών και διαρθρωτικές αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή