ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βουλγαράκης: Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή του ΥΠΠΟ

Εκφράζοντας την ελπίδα, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έστω και την ύστατη ώρα να μην κυριαρχήσει ο κομματικός φανατισμός, αλλά να μιλήσει η συνείδηση των βουλευτών», ο κ. Γ. Βουλγαράκης κατήλθε του βήματος της Βουλής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες. Είχε μόλις ολοκληρώσει τη σύντομη ομιλία του, στην οποία προσέδωσε έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα: «Δεν εύχομαι σε κανένα, ποτέ, να βρεθεί στη θέση μου, και να υποστεί το προσωπικό, οικογενειακό και προσωπικό κόστος που υπέστην εγώ», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχασε και τη μητέρα του εν μέσω των επιθέσεων που ο ίδιος δεχόταν.

Ο κ. Βουλγαράκης επανέλαβε πολλές φορές ότι με «σαφή και ανάγλυφο τρόπο» κατά τη διάρκεια της έρευνας της υπόθεσης από την Εξεταστική Επιτροπή, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία ανάμειξη, καμία παρέμβαση – πράξη ή παράλειψη του υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) του οποίου εκείνος προΐστατο, που να προκάλεσε κάποια ζημία στο Δημόσιο.

«Είχα πει ευθύς εξαρχής στα μέλη της Επιτροπής ότι στεκόμουν ενώπιόν τους όχι ως υπουργός, όχι ως πολιτικός, αλλά ως φυσικό πρόσωπο για πολιτικούς λόγους».