Ενημέρωση επί των οικονομικών

Ενημέρωση επί των οικονομικών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο κ. Γ. Μπουτάρης υπήρξε φειδωλός κατά την προεκλογική εκστρατεία στις υποσχέσεις του υπογραμμίζοντας στις δημόσιες παρεμβάσεις του ότι τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της θητείας του θα γίνουν όσα επιτρέπουν τα περιορισμένα οικονομικά του δήμου, την πλήρη εικόνα των οποίων θα φροντίσει να αποκτήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σε αυτό το πνεύμα οι πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής, όπως δηλώνει ο κ. Μπουτάρης, θα επικεντρωθούν εξ αρχής στην απαλλαγή της πόλης από τα σκουπίδια, την ενεργοποίηση του εθελοντισμού, τις πεζοδρομήσεις, αλλά και την τόνωση της αγοράς. Στους σχεδιασμούς του συμπεριλαμβάνεται η αναδιάρθρωση του μηχανισμού αποκομιδής των σκουπιδιών και, όπως είπε στην «Κ» ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Π. Αβραμόπουλος, σε διάστημε έξι μηνών η δημιουργία πρότυπου συστήματος ανακύκλωσής τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσει στη συγκρότηση σώματος εθελοντών, αποτελούμενου από ομάδες πολιτών που θα βοηθούν επικουρικά στα ΚΑΠΗ, τα σχολεία, την περίθαλψη ανήμπορων και ηλικιωμένων ατόμων, μεταναστών κ. ά.

Ο κ. Μπουτάρης επιμένει ότι αν και ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του δήμου δεν επιτρέπει τη διάνοιξη και κατασκευή μεγάλων έργων για το κυκλοφοριακό, εν τούτοις μπορεί να γίνουν με βάση τις μελέτες του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αλλά και το σχέδιο που εξήγγειλε η κ. Μπιρμπίλη για ρυθμίσεις και πεζοδρομήσεις που θα ανακουφίσουν κυκλοφοριακά την πόλη. Βασικό πυλώνα της πολιτικής του αναμένεται να αποτελέσει η τόνωση της αγοράς με την ανάδειξη πρωτίστως του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και τη συνεργασία επ’ αυτού με τους όμορους δήμους Καλαμαριάς και Συκεών – Νεάπολης. Χθες, ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτ. Καπετανόπουλο και ζήτησε να τον διευκολύνουν οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου με ακριβή στοιχεία, ώστε να διαμορφώσει το πρόγραμμά του στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τον διαβεβάιωσε ότι θα είναι στο πλευρό του στην προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή