Η καθαριότητα, πρώτο μέλημα Μιχαλολιάκου

Η καθαριότητα, πρώτο μέλημα Μιχαλολιάκου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρή πόλη μέσα στις πρώτες εξήντα ημέρες της θητείας του έχει δεσμευθεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιώς Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας πως άμεση προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής είναι να μαζευτούν τα σκουπίδια. Συγχρόνως δεσμεύτηκε ότι τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες για τον τομέα της καθαριότητας θα πηγαίνουν αποκλειστικά για την καθαριότητα της πόλης.

Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες του νέου δημάρχου είναι η πάταξη του παραεμπορίου, που αποτελεί, σύμφωνα με δηλώσεις του «καρκίνο της υγιούς επιχειρηματικότητας». Για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου θα αξιοποιηθεί η εμπειρία της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα αναλάβει την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου εκτεταμένων ελέγχων στις περιοχές που παρατηρείται το φαινόμενο. Επίσης, στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής είναι να πιεσθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης της οδού που συνδέει τη Λεωφόρο Ποσειδώνος με τη νέα οδό ταχείας κυκλοφορίας στην παραλιακή Δραπετσώνας – Κερατσινίου, με σχεδιασμό ο δρόμος να αποκτήσει δύο επιπλέον εξόδους, μία στον Αγιο Διονύσιο και μία στον Αγιο Σπυρίδωνα.

Τέλος, σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν όλες οι ανεκμετάλλευτες εκτάσεις σε κάθε σημείο της πόλης για δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλητικών δραστηριοτήτων. Τέτοιοι χώροι άμεσης προτεραιότητας είναι το Κτήμα Δηλαβέρη με τα γειτνιάζοντα οικόπεδα που μπορούν να απαλλοτριωθούν, όπως της ΚΥΔΕΠ και ο χώρος του στρατοπέδου Παπαδογιωργή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή