Στην τέταρτη δόση το τεστ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έλλειμμα που ίσως φθάσει το 11% κάνουν λόγο στελέχη του ΔΝΤ για το 2010. Δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την επιχειρούμενη, από μέλη της κυβέρνησης, άρση μέρους των όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι για τις εργασιακές σχέσεις και διαμηνύουν ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης όρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, ζήτημα που ουσιαστικά ήγειρε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Στέλεχος του ταμείου, που δεν είναι στην ομάδα των αξιωματούχων που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, εκτίμησε ότι «μετά την αναθεώρηση των στοιχείων του 2009 το έλλειμμα του 2010 θα διαμορφωθεί γύρω στο 11% του ΑΕΠ».

Σε ό, τι αφορά τη φημολογία περί αναβολής της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου, στέλεχος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως σε ό, τι αφορά το ταμείο δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε, όμως, ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με την τέταρτη δόση. «Αυτή θα αποτελέσει το πραγματικό τεστ για την ελληνική οικονομία», υποστηρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή